28 / 04 / 2024

EYT’yi bekleyenler dikkat! Emekli maaşları düşük mü olacak?

EYT’yi bekleyenler dikkat! Emekli maaşları düşük mü olacak?

EYT düzenlemesinde sona gelinirken, ayrıntılar  da yavaş yavaş şekilleniyor. EYT düzenlemesiyle emekli olanlarda yaş şartı aranacak mı? Maaşları diğer emeklilere göre daha düşük mü olacak? Sosyal Güvenlik Başuzmanı Uzmanı İsa Karakaş yanıtladı.



Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hızla şekillenirken, açıklamalar da ardı ardına geliyor. EYT’yi bekleyenlerin en fazla merak ettiği sorulardan biri de diğer emeklilere göre maaşlarının daha düşük olup olmayacağı…  EYT’liler daha düşük maaş mı alacak?  Normal emeklilerle EYT’den emekli olanların maaşları arasında fark olacak mı? İşte yanıtları..

Posta.com.tr’de yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, kısmi emekliliğin kapsam dahilinde olup olmadığı, başvuruların nasıl yapılacağı, yaş şartı olup olmayacağı gibi EYT hakkındaki çok merak edilen sorulara açıklık getirdi.

 EYT’yi bekleyenler dikkat! Emekli maaşları düşük mü olacak?

EYT düzenlemesiyle emekli olanlarda yaş şartı aranacak mı? Maaşları diğer emeklilere göre daha düşük mü olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön