Ekonomi

Bunu yapanların hemen hesabına yatıyor! 7 bin liraya kadar...

Emekli promosyon ödemeleri ile ilgili yeni gelişmeler geliyor. Bankalar 7 bin lirayı aşan promosyon ve ek fırsatlarla emeklileri maaş müşterisi yapıyor. İşte, 2022 Emekli promosyonu veren bankalar... Emekli gelirleri enflasyon farkı, banka promosyonu ve yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesiyle birlikte artıyor

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 42,35’lik zam sonrası bankalar promosyon yarışına girmekte. Emekli gelirleri enflasyon farkı, banka promosyonu ve yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesiyle birlikte artıyor. Bununla beraber bankalar emeklilere 7 bin 500 TL'ye varan promosyon fırsatı sunmakta. Bu imkanlardan sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanmakta.

BANKALAR PROMOSYONA EK FIRSAT DA SUNUYOR
Bazı bankalar emekliler için promosyon ödemesi hariç kendi uygulamaları üzerinde bir takım fırsatlar sunmakta. Bankaya ait ek kart ve fırsatlar için ek ücret talep edilmemekte. İhtiyaç kredisi kullanan emekliler avantajlı kredi faiz oranından yararlanamakta. Ayrıca masrafsız para transferi ve tüm ATM’lerden ücretsiz para çekip yatırma imkanı verilmekte.

SÜRE DOLMADAN ÇIKMAK MÜMKÜN
Bankasını değiştirmek isteyen emekliler, istediği bankanın ATM’sinden, internet bankacılığından veya en yakın şubesinden işlemlerini yapabilmekte.
Promosyon ödemeleri 3 yıllık yapılmakta. Üç seneyi doldurmamış emekliler mevcut bankasından çıkış yapmak için ücret farkını verip hesabını kapatabilmekte.

ING 
ING Bank’tan yapılan duyuruya göre, maaşını taşıyan emekliler, emekli arkadaşlarını ING’li yaptıkları takdirde kişi başına 250 lira ve en çok 5 arkadaşını getirmek koşuluyla toplamda bin 250 liraya varan ek promosyon kazanabilmekte. Böylelikle emekliler toplamda 6 bin 250 TL’ye varan promosyon kazanma imkanı yakalamakta.

GARANTİ BBVA
Garanti BBVA Maaşını bankaya taşıyan emeklilere 5.000 liraya varan promosyon vermekte. Üstelik emekli yakınlarını davet edenlere de her bir yakını için 250 TL ödül sunmakta. Garanti BBVA, 1.500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 3.500 TL, 1.500-2.500 lira arasında emekli ücretini alanlara 4.250 TL, 2.500 TL ve üstünde maaş alanlara ise 5.000 TL nakit promosyon ödemesi yapmakta. Promosyon ödemesinden, 1 Temmuz - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında, gelir/aylıklarını üç yıl bankadan almayı taahhüt eden müşteriler yararlanmakta. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlamakta. Promosyon ödemesi için SGK’nın belirlemiş olduğu koşullar geçerli olacak.

İŞ BANKASI

Maaşını İş Bankası’ndan alan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli ücretini 27 Haziran - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR) 5 bin liraya varan promosyon ödemesinden faydalanmakta. Promosyon imkanından yararlanmak isteyen tüm emekliler internet aracılığı ile ya da en yakın İş Bankası şubesinden emekli maaşlarını bankaya taşıyabilmekte.