03 / 05 / 2024

Buraya taşınana 33 bin dolar verilecek!

Buraya taşınana 33 bin dolar verilecek!

1 Euro'luk konut satışlarıyla gündemden düşmeyen İtalya bu defa taşınanlara para verecek.



1 Euro'luk konut satışlarıyla gündemden düşmeyen İtalya bu kez yeni bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, yeni uygulama İtalya Calabria bölgesi için başlatıldı.

İtalya Calabria bölgesinin toplam nüfusu 2 bin. Bölgede yaşamaya karar verenlere 33 bin dolar (28 bin Euro) ödenecek. İşte şartlar:

EN FAZLA 40 YAŞINDA OLMAK GEREKİYOR

Uygulama kapsamında belirli şartlar yer alıyor. Bu şartlardan bir tanesi başvuru yapanların en çok 40 yaşında olması ve oturma izni alması.

Bölgeye taşınanların 33 bin dolarlık parayı alabilmesi için o bölgede bir işletme kurmaları ve 90 içerisinde taşınmaları da gerekli.

Bölgesel meclis üyesi olan Gianluca Gallo, CNN'ye yaptığı açıklamada konu ile ilgili kuralları şu şekilde açıkladı:

"Teknik ayrıntıları, desteklerin aylık miktarını, süresini ve ayrıca 3 bine kadar sakini olan biraz daha büyük köyleri de dahil edip etmeyeceğimizi henüz kararlaştırmadık.

Buraya taşınana 33 bin dolar verilecek!

Şimdiye kadar köylerden büyük bir ilgi gördük ve umarım, bu ilk plan işe yararsa önümüzdeki yıllarda daha fazlasının gelmesi muhtemel."

Altomonte belediye başkanı Gianpietro Coppola ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bunun küçük toplulukları canlandırmak amacıyla bir Euro'luk konut satışlarından daha hedefli bir yaklaşım olduğunu kaydediyor.

Coppola, “Bunun bir sosyal deney olmasını istiyoruz. İnsanları bölgede yaşamaya çekin, ortamların tadını çıkarın, konferans salonları ve manastırlar gibi kullanılmayan şehir yerlerini yüksek hızlı internet ile donatın. İtalya’nın güneyini yenilemenin en iyi yolları…” şeklinde konuştu.

700 BİN EURO'LUK KAYNAK

700.000 Euro'luk kaynakla dikkat çeken yeni uygulama ile ilgili açıklama yapan meclis üyesi Gallo, “Amaç yerel ekonomiyi canlandırmak ve küçük ölçekli topluluklara yeni bir soluk getirmek. İş talebinin arzı karşılamasını istiyoruz” dedi.

Hazırlanan programa dahil olan bölgeler:

Civita

Önceleri İtalyanca konuşanlar bile burada kendini biraz kaybolmuş olarak hissedebilir. Yerliler, Arbereshe ismini taşıyan Slav lehçesi konuşuyor.

Samo ve Precacore 

Samo, tepelerde barınaklar arayan, fakat kıyıdan çok uzakta bulunmayan eski Yunanlılar tarafından kuruldu.

Aieta 

Bir Yunan yerleşiminin külleri üzerinde kurulmuş olacak Aieta,  Maratea ve Praia a Mare'nin dikkat çeken plajlarına yakın konumda yer alıyor. Aieta'da panoramik sundurma, kırmızı kiremit çatılı konutlar yer alıyor.

Buraya taşınana 33 bin dolar verilecek!

Bova 

Bova bölgesi yakınlarında yer alan Aspromonte dağlarından lifli süpürge bitkileri toplanıyor.

Caccuri 

Bölgede bulunan tepe kalesi, meydanlara, bir labirent sokaklara bakıyor.

Albidona 

Bölgedeki Albidona, Saracen kulesine sahip şirin bir plaja ev sahipliği yapıyor.

Sant'Agata del Bianco 

Sant'Agata del Bianco mütevazı köylü evleriyle dikkat çekiyor.

Santa Severina 

Katmanlar halinde inşa edilen bu köydeki bazı konutlar kayalara oyulmuş.

San Donato di Ninea 

San Donato di Ninea köyünün varlığından 1970'li senelere kadar Calabria dışında neredeyse kimse haberdar değildi.

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!


Geri Dön