07 / 05 / 2024

Burdur BURTRAK alanı ekonomiye kazandırılacak!

Burdur BURTRAK alanı ekonomiye kazandırılacak!

Burdur’da yıllardır çözüm bekleyen öncelikli konulardan biri olan BURTRAK alanının ekonomiye kazandırılması için Meclis’te olumlu gelişmeler yaşanıyor.



Yıllardır atıl halde olan BURTRAK arazisinin ekonomiye kazandırılması ile ilgili yaşanan teknik ve hukuki sorunlar, karşılaşılan engeller, TBMM’de çıkacak yasal bir düzenleme ile çözüme kavuşacak. Meclis’te BURTRAK sahasının önünü açacak kanunun ardından BURTRAK’a yatırım yapılarak, bu alan Burdur ekonomisine kazandırılacak.


BURTRAK meselesini yıllardır yakından takip eden, BURTRAK’a gerek yatırımcı çekme, gerek hukuki prosedürlerin halledilmesi için girişimlerde bulunan ilimiz AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, BURTRAK sorununun kanun çıkarılarak çözülmesi için yoğun bir çaba gösterildiğini, önümüzdeki hafta torba yasanın içinde BURTRAK arazisi için yasal bir düzenlemenin bulunacağını, TBMM genel kurulunda bu konunun da görüşülerek yasalaşmasını beklediklerini açıkladı.


Plan Bütçe Komisyonunda BURTRAK için yapılacak düzenleme için 4 gün boyunca temaslarda, girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Özçelik, bu çalışmaların sonuç verdiğini belirterek, torba yasa içersinde BURTRAK arazisi ile ilgili sorunu çözecek bir kanun teklifinin de yer alacağını duyurdu.


2011 genel seçimleri öncesinde de yine ilimiz milletvekili Özçelik’in girişimleri ile BURTRAK arazisi hakkında tek maddelik kanuni düzenleme yapılmış, “2 Yıl İçerisinde 29 Yıl Kiralama Hükmü” ifadeleri yer almıştı. Bu düzenlemenin ardından yapılan üç ihale, bir türlü olumlu sonuç vermeyince, şimdi de BURTRAK’a yatırımcı çekmek için yeni bir düzenleme ekleniyor. Yeni düzenlemede “4 Yıl İçerisinde 49 Yıllığına Olmuştur” ifadesi yer alıyor.


AK Parti Burdur Milletvekili BURTRAK sahası ile ilgili yaşanan gelişmeleri, gelinen son süreci ve Mecliis’te Plan-Bütçe Komisyonundaki görüşmeler hakkında şu açıklamayı yaparak kamuoyunu bilgilendirdi:


“Yaklaşık 2 Aydır Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal Görüşmeleri İle Başlayan Burtrak Arazisine Yasal Çözüm Bulma Görüşmeleri İki Bakanlık Müsteşarları, Genel Müdürleri ve Hukukçuların Müzakereleri Sonucu Bu Hafta Görüşülen Torba Yasada 12 Madde Olarak “Üzerinde Fabrika Bulunan Ormana Ait Araziler Karşılığında Hazineden İki Katı Oranında Arazi verilerek Ağaçlandırma Şartı İle Takas Yapılması Hükmü Yer Aldı”


Fakat Plan Bütçe Görüşmeleri Sırasında CHP’li,MHP’li ve HDP’li Üyelerin Çekinceleri Üzerine Madde Tasarıdan Çıkarıldı. Bunun Üzerine Bakanımız Veysel Eroğlu İle 5-6 Defa Görüşmelerde Bulundum. Ve Bakanımızın CHP’li Eski Bakan Zekeriya Temizel İle Görüşmeleri ve Şahsım İle Zekeriya Temizelle Görüşmelerim,Orman Genel Müdürünü Meclis’e Çağırarak CHP’li Üyelerle Görüşmelerini Sağladım. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök İle Görüşmelerim ve 24. Dönemden Vereceği Desteği Hatırlattım.Milletvekilimiz Mehmet Göker’i de Bilgilendirmem Sonrasında Maddeyi Tekrar Tasarıya Koydurmaya Çalıştım. Antalya MHP Milletvekilimiz Mehmet Günal’ı da Bilgilendirdim.Bunun Üzerine Ak Parti Grup Başkan Vekillerini Bilgilendirdim.Ama En Önemlisi Plan Bütçe Komisyon Başkan’ımız Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç İle Defaatle Odasından Çıkmayarak Görüşmelerde Bulundum. Daha Sonra Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi ve Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’u Çankaya Köşk’ünde Başbakanlıkta Ziyarette Bulundum ve Bilgilendirdim. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’i Yanımda Arayarak Bu Metnin Tasarıya Tekrar Konmasını En Son Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur Ziyareti Sırasında Havaalanından Burdur’a Giderken “Burtrak Konusunun Neden Çözülmediğini ve Acil Çözülmesi Gerektiği Talimatını Verdiğini” hatırlattı. Bu Görüşmeler Sonrasında Orman Ve Su İşleri Bakanımızın Tekrar Görüşmelerim Sonucunda Tüm Parti Grupları Arasında Mutabakatla Torba Tasarıya Geçiçi Madde İle “4 Yıl İçerisinde 49 Yıllığına Kiraya Verilebilir” Maddesi İle Tekrar Konulmuştur.İnşaallah Bu Madde İle Burtrak’ı Atıl Olmaktan Kurtarıp Ülke ve Burdur Ekonomisine Kazandırmış Olacağız. Büyük Emeklerinden Dolayı En Başta Orman Ve Su İşleri Bakanımız Prof Dr VEYSEL EROĞLU ‘na Burdurlular Adına Şükranlarımı Sunarım. Desteklerinden Dolayı Başbakan Yardımcılarımız Prof Dr Numan Kurtulmuş’a ve Nurettin Canikliye. Plan Bütçe Komisyonundaki AK PARTİ, CHP, MHP Milletvekilleri Üyelerine Teşekkür Ederim. Ayrıca Plan Bütçe Komisyonu Başkan’ımız Isparta’mızın Değerli Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e Burdurlular Adına Şükranlarımı Sunarım.Yıllar ve Bu Dönem Aylar Süren Çalışmalarımızdaki ve Son Olarak 4 Günlük Yoğun Mesai ve Görüşmeler Meyvesini Verdi. İnşaallah Bu Sefer Burtak Arazisi Değelendirilmiş Olur. Önümüzdeki TBMM’de Hafta Genel Kurulda Görüşülerek Yasalaşmasını Dört Gözle Bekliyeceğiz.



Burdur Yenigün


Geri Dön