27 / 04 / 2024

Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak!

Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat planını açıkladı. Plana göre, kamu kurumlarına tahsis edilmiş atıl durumdaki Hazine arazileri ekonomiye kazandırılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük Eylem Planı'nı Beştepe'de açıkladı. 100 günlük icraat programı gayrimenkul sektörüne umut vaad ediyor. 

DAR GELİRLİYE 30 BİN KONUT

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre,  TOKİ  tarafından dar gelirliler için yapılan 15 bin 523 konut satışa çıkarılırken, 15 bin 506 konutun inşaat ihalesi tamamlanacak.

50 BİN LOJMAN SATILACAK

400 maddeden oluşan icraat programı kapsamında satışı mümkün görünen 50 bin lojman için çalışmalar başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu konutlarıyla ilgili envanter çalışmasını tamamlayacak, ilk etapta 5 bin konutun satışı için işlemlere başlanacak. İlk olarak içinde yaşayan memurlara satın almaları teklifinde bulunulacak.

HEDEF ATIL ARAZİLER

Kamu kurumlarına tahsis edilmiş atıl durumdaki Hazine arazileri ile ilgili de düzenleme programda yer aldı. Atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için hazırlıklar başladı. Bu kapsamda, 20 ilde çalışmalar yapılıyor. Belirlenen 9 milyar liralık taşınmazın uygulayıcılara devir işlemi tamamlanacak. Ekonomiye kazandırılması planlanan 13 bin kilometrekarelik tescil harici alanı tespit edilecek. Kaynak ve zaman tasarrufu için e-Haciz uygulamasının devreye sokulması planlanıyor. 


Geri Dön