14 / 05 / 2024

Burhan Kuzu, Esenler Hasip Dinçsoy İlkokulu'nun açılışına katıldı!

Burhan Kuzu, Esenler Hasip Dinçsoy İlkokulu'nun açılışına katıldı!

Esenler'de eskisinin yıkılıp yerine 53 derslikli Hasip Dinçsoy İlkokulu açılış töreni TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'nun da katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Kuzu, geri dönüşümün ve ekolojik dengenin de önemine değindi..



TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, asıl olanın dünyadaki ekolojik denge olduğunu belirterek, 'Denge bozulduğu zaman anayasanın bir anlamı kalmıyor, hiçbir şeyin bir anlamı kalmıyor" dedi. Kuzu, Esenler Belediyesi tarafından, öğrencilere geri dönüşümden elde edilen defterlerin verildiği, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp belediye tarafından yaptırılan Hasip Dinçsoy İlkokulu'nun hizmete açılışının yapıldığı, ilçede bulunan 859 konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarına startın verildiği toplu törene katıldı Burhan Kuzu, Esenleri iyi bildiğini söyleyerek, 'Şansınız böylesine çalışkan ve genç bir belediye başkanınızın olması. Hakikatken çalışkan ve vizyon sahibi bir arkadaşımız" dedi. Geri dönüşümün önemine dikkati çeken Kuzu, "Asıl olan dünyadaki ekolojik dengedir. Denge bozulduğu zaman anayasanın bir anlamı kalmıyor, hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Bunu meslek hayatımın 30. yılında yazmış olduğum kitapla fark edebildim. Hakikaten dünyanın rotası çıkmış. Oradaki dengeyi bozduğun an, çevre çok acımasız, verdiğini geri alır' diye konuştu

 "Biliyoruz ki yaratılmış her şeyin geri dönüşü vardır"


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Esenler'de gelenek haline gelen ve artık bir toplumsal projeye dönüşen geri dönüşüm projesi kapsam ında elde ed ilen defterleri öğrencilere dağıtacaklarını söyledi. 


Bugüne kadar Esenler'de hiçbir çöpe "atık" olarak bakmadıklarını ve çöpün her zerresini geri dönüştürdüklerini anlatan Göksu, "Bu geri dönüşümle beraber Esenler'dede okuyan yaklaşık 100 bin çocuğumuza nasıl hükümetimiz kitaplarını veriyorsa, pazartesi günü ders zili çaldığında biz de masalarına defterlerini bıraktık ve bu defterlerini belediye bütçesinden ihale edip çocuklara dağıtmadık. Bu defterlerin hepsini çöpün geliriyle elde ettik. Bugün de 2 milyonuncu defterimizi dağıtacağız" dedi. Esenler'deki her bir çocuğa defter setleri verdiklerini, bu defterlerle beraber Esenler'de çok önemli bir toplumsal bilinç oluşturduklarını kaydeden Göksu, günlük 400 ton çöp topladıklarını ve şu anda bunun günlük olarak 40 tonunu ayrıştırdıklarını ifade etti.


"Esenler'de insanın ürettiği her bir atığı geri dönüştürmeye çalıştınyoruz" diyen Göksu, şeyle devam etti: 'Biliyoruz ki yaratılmış her şeyin geri dönüşü vardır. Biz de bu geri dönüşümü yeniden ekonomiye kazandırmak, yeniden üretime kazandırmak, her şeyden önemlisi doğa tahribinin önüne geçmek anlamında büyük bir seferberlikle bunu yapyoruz. İstiyoruz ki doğayı tahrip eden değil, doğayı güzelleştiren ve doğa için gayret eden ve insanın kendi geleceğini inşa eden bir şehri birlikte inşa edelim. Böylece Esenler'deki en küçük çocuğumuzdan en büyüğümüze kadar her birimiz bu konuda bir seferberlik ilan ederek, bu bilinci yakaladık ve bu bilinçle beraber yolumuzu devam ediyoruz." Göksu, yeni hizmete giren Hasip Dinçsoy İlkokulu hakkında da bilgi vererek, Esenler Dörtyol Meydanın'da 21 dersliğiyle hizmet veren Hasip Dinçsoy İlkokulunu yıkıp yerine 53 derslikli okulu inşa ettiklerini anlattı. 

Çok önemli bir hamleyi daha başlattıklarına işaret eden Göksu, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda 889 konutu kapsayan özel teşebbüs eliyle kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacaklarını, kentsel dönüşümle beraber Esenlerin güzelleşmiş ve dönüşmüş bir şehir olarak çok hızlı bir şekilde yol almaya devam edeceğini vurguladı.


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi




Geri Dön