29 / 04 / 2024

Gölcük Dumlupınar Ortaokulu açıldı!

Gölcük Dumlupınar Ortaokulu açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gölcük'te yer alan Dumlupınar Ortaokulu'nun açılışına katıldı...




     Gölcük ilçesinde yaptırılan Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulunun açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,  , burada yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olduğunu söyledi. 

     Ergün, Türkiye'de yılda 1 milyon civarında nüfus artışı yaşandığına vurgu yaparak, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmanın çok büyük bir zenginlik olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

     Bunların iyi yetiştirilmemesinin büyük bir problem olduğuna dikkati çeken Ergün, şöyle konuştu: 

     "Bizim bu genç ve dinamik nüfusumuz bizi zengin mi edecek, bizi güçlü bir toplum, güçlü bir ülke haline mi getirecek, yoksa önümüzdeki yıllarda çocuklarımızın problemleriyle mi meşgul olacağız- Bunları iyi yetiştiremediğimiz zaman ortaya çıkarak problemleri hayal bile edemeyiz. Her türlü sorunun kaynağı haline gelir insanlar. Halbuki gençlerimizi problemlerin kaynağı değil, ülkemizin güçlenmesinin, zenginliğinin kaynağı olarak görmemiz, ona göre yetiştirmemiz lazım. Bunun temelinde okullarımız, öğretmenlerimiz, eğitim sistemimiz var." 

     

     -"Paranın geçmediği yerler var"- 

     

     Bakan Ergün, velilerin, çocuklarının eğitimini önemsemesi, hayırseverlerin de bu konuda desteğini esirgememesi gerektiğini kaydetti. 

     Eskiden sanayici denildiğinde "para kazanmak için uğraşan, çalışanların hakkını ve hukuku gözetmeyen, çevreyi korumayan, hiçbir sosyal sorumluluk sahibi olmayan" kişilerin akla geldiğini vurgulayan Ergün, sanayicilerin böyle insanlar olmadığını ifade etti. 

     Ergün, bu günün sanayicisinin, dünyayla rekabet eden, kendi işini ayakta tutmak için yenilik yapmak zorunda olan, kazanırken çevreyi koruyan, sosyal sorumluluk sahibi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 

     "Kirlettiğiniz, yok ettiğiniz suyu, havayı, toprağı çuvalla paramız olsa geri getiremeyiz. Paranın geçmediği yerler var. Çevreyi koruyan, havayı, suyu koruyan bir anlayışla nasıl hareket ediyorsak, geleceğimizi inşa eden çocukların yetişmesi için de gereken fedakarlığı elbette yapacağız." 

     

     -"En büyük zenginliğimiz çocuklarımız"- 

     

     Ergün, Kocaeli Sanayi Odası'na ve hayırseverlere duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, sosyal sorumluluk projelerinin devam etmesini arzu ettiğini kaydetti. 

     Çocukları iyi yetiştirmeleri gerektiğini anlatan Ergün, Türkiye'nin onların üstünde yükseleceğini ifade etti. 

     Bakan Ergün, "İnsan kaynağından başka bizi yükseltecek başka kaynağımız yok" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: 

     "En büyük zenginliğimiz çocuklarımız, insanımız. Onu da iyi yetiştirmemiz lazım, gözbebeğimiz gibi bakmamız lazım. Bir tane bile insanımızı heder edemeyiz. Niye bunu yetiştiremedik, niye bunu trafik kazasına, niye bunu teröre kurban verdik- Her insanımız için, eğer onu kaybettiysek şu veya bu nedenle tek bir insanımızı bile zayi ettiysek buna üzülmeliyiz. Bizim bir tane bile adam kaybetme lüksümüz yok. Sadece ve sadece zenginliği kendi insanı olan bir ülkeyiz. Başka zenginliğimiz yok. Bu zenginliğimizi de iyi yetiştirmemiz lazım." 

     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konuşmasının ardından, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile okulun açılış kurdelesini kesti. 

     Açılışın ardından okulu gezen Bakan Ergün, öğrencilere kitap hediye ederek, onlarla sohbet etti. 


AA


Geri Dön