28 / 04 / 2024

Burhanettin Efendi Yalısı 287 milyon liraya satışa çıktı!

Burhanettin Efendi Yalısı 287 milyon liraya satışa çıktı!

Boğaz' ın incisi Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon eurodan satışa çıkarıldı. 2 bin 800 metrekarelik muhteşem yalıya hem Avrupa'dan hem de Ortadoğu' dan talep yağıyor...



Boğaz'ın incisi Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon eurodan satışa çıkarıldı. 2 bin 800 metrekarelik muhteşem yalıya hem Avrupa'dan hem de Ortadoğu'dan talep yağıyor.


Dünyanın en ünlü yalısı olarak bilinen Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, 100 milyon euroya (287 milyon lira) satışa çıkarıldı. İstanbul Yeniköy sahilinde 1880 yılında inşa edilen yalı, bu fiyattan satıldığında Cumhuriyet tarihinin en pahalı konutu olacak. 


DÜNYANIN GÖZÜ BU SATIŞTA 

İlk sahibi II.Abdülhamid olan yalı, 3 bin 630 metrekare alana inşa edildi. 2 bin 900 metrekare büyüklüğündeki yalının ikinci sahibi II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Burhanettin oldu. , 1911 yılından sonra da Şehzade Burhanettin'in adıyla anılmaya başladı. 4 katlı yalıda, 64 oda, 4 salon, 60 metre uzunluğunda liman, yüzme havuzu, Türk hamamı ve sauna bulunuyor. Yalıyı satışa çıkaran gayrimenkul firmasının temsilcisi Ufuk Karan, dünyanın birçok ülkesinden talep geldiğini söyledi. Karan, şöyle konuştu: 


"ÜNLÜ İSİMLER DE İLGİ GÖSTERİYOR "

Yalı tarihi ve antika olduğu için değeri de hayli yüksek. Türkiye'den olduğu gibi Avrupa'dan ve Ortadoğu ülkelerinden de talep yağıyor. Kimisi otel olarak kullanmak istiyor, kimisi de konut olarak... Ünlü isimler de yalıya ilgi gösteriyor."


64 ODASI VAR

1985 yılında Erbilgin Ailesi tarafından satın alınan Şehzade Burhaneddin Efendi Yalısı 2 bin 900 metrekare büyüklüğünde. 64 odalı yalıda hamamlar, yüzme havuzları bulunuyor. Osmanlı'nın şanından gelen altın kaplamalı musluklar göz kamaştırıyor. 60 metre uzunluğundaki rıhtımı dikkat çekiyor. Yalı 100 milyon eurodan satılırsa Cumhuriyet tarihinin en pahalı konutu unvanını kazanacak.


Takvim 


Geri Dön