19 / 05 / 2024

Bursa Armakent, solar panellerden enerji elde edecek!

Bursa Armakent, solar panellerden enerji elde edecek!

çevre İnşaat Prefabrik'in Nilüfer ilçesinde enerji verimliliği ve alternatif enerji kullanımı gibi konularda iddialı olan projesi Armakent, Eylül 2011"de tamamlanacak. Projede ortak kullanım alanlarının enerjisi bidavaya gelecek



çevre İnşaat Prefabrik'in Nilüfer ilçesinde enerji verimliliği ve alternatif enerji kullanımı gibi konularda iddialı olan projesi Armakent, Eylül 2011"de tamamlanacak.
çevre İnşaat Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Yüce,5 bin 45 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 60 daireden oluşan projenin örnek dairesinin tanıtımını yaparken, Armakent'in en önemli özelliği olarak 'doğaya dost, çevreci' yapısını gösterdi. Modern mimariyle tasarlanan dairelerin her birinin gün ışığından en üst düzeyde yararlanacak şekilde planlandığını vurgulayan Yüce, şöyle konuştu:
'Alternatif enerji kaynaklarının da devreye alındığı projede solar paneller aracılığıyla sağlanan enerji, genel mekanların aydınlatılmasında kullanılacak. Kapalı otopark, açık alanlar, bina girişleri ve merdiven holleri gibi ortak alanlarda kullanılan enerjiyi Armakent kendisi üretiyor. Bütün bu özellikleriyle Armakent, bir yandan doğanın korunmasına katkıda bulunurken, bir yandan da daire sahiplerinin enerji giderlerini azaltıyor.'

YAPI STOKU DEÄžİşžMELİ
Diğer yandan krizin yarattığı tahribat ve sektöre değinen Cevdet Yüce, kentsel dönüşümün gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye"de yapı stokunun sağlıklı olmadığını ifade eden Yüce, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Küresel krizin inşaat sektörünü de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Yüce, krizin etkilerinin 2010 yılına kadar sürdüğünü, ancak 2010"un ikinci yarısından itibaren dikkate değer bir iyileşmenin başladığını ifade etti.


Geri Dön