30 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadı yenilenecek

Bursa Atatürk Stadı yenilenecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadı'nın anıtsal bir yapı olduğunu belirterek, "Atatürk Stadı yenilendiğinde 'İşte Bursa'nın Stadı' denilecek özellik ve güzellikte herkesin imreneceği bir yapı olacak" dedi



Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde, gazetecilerin stat projesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bursa'nın sıradan bir şehir olmadığını, yeni yapılan projeleri şehrin kimliğine uygun hazırladıklarını ifade eden Yazıcı, Atatürk Stadı'nın yenilenmesinin de bu anlayışa uygun gerçekleştirileceğini söyledi.

Altepe, Bursa'nın özellikli bir şehir olduğunu dile getirerek, "Atatürk Stadı yenilendiğinde 'İşte Bursa'nın Stadı' denilecek özellik ve güzellikte herkesin imreneceği bir yapı olacak" dedi. Yeni stadın Bursa'ya 100-150 yıl hizmet vereceğini, bundan dolayı projenin hazırlanmasında titiz davrandıklarını anlatan Altepe, şunları kaydetti: "İleride Bursa'ya ve Bursaspor'a sıkıntı getirecek bir hata yapmamak için stat konusunda titiz davranıyoruz. Yaptığımızın en iyisi olması için herkesin görüşünü alıyoruz. Dünyanın her yerinde yenilenen statların örneklerini inceliyoruz. Teknik ekibimiz, Münih'te yeni yapılan Arena Stadı'nda inceme yaparak, stadı yenileyen müteahhitle görüşecek."

Altepe, stat konusunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile işbirliği içinde olacaklarını, ayrıca yeni kaynaklar konusunda da çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Recep Altebe, bir soru üzerine, stadın 40 bin kişilik kapasiteye sahip olacağını bildirdi. (AA)


Geri Dön