30 / 04 / 2024

Bursa Bağlarbaşı'nda adrenalin park kurulacak!

Bursa Bağlarbaşı'nda adrenalin park kurulacak!

Projelerini ve hizmetlerini kamuoyuna açıklayan Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin yakında başlayacağını belirterek, Bağlarbaşı'nda kurulacak adrenalin parkının da müjdesini verdi.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye'ye örnek olacak 420 dönümlük Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önümüzdeki ay başlayacağını belirtti. Başkan Dündar, 1699 projeyi hayata geçirdiklerini, 391 yeni projenin de altyapısını 2014 yılında hazırladıklarını kaydederek, "Bakanlığın 75 milyon liralık desteğiyle 150 milyon lira ödedik. Önümüzdeki ay inşaat başlıyor. Burası örnek olacak ve diğer kentsel dönüşümlerin önünü açacak. Soğanlı'daki kentsel dönüşümle birlikte Çelebi Mehmet Bulvarı değerleniyor. Bulvar 50 metre genişliğine ulaşıyor. Çelebi Mehmet Bulvarı Mehmet Akif Mahallesi'nden 40 metrelik Yunuseli Bulvarı'na ulaşacak. Buradan da Ata Bulvarı'yla buluşacak.  İzmir  Yolu'na alternatif yeni kaliteli bir bulvar ortaya çıkacak" diye konuştu. 

Kent Meydanı Projesi, Santral Garaj ve Merinos ile bütünleşeceğini belirten Başkan Dündar, yeni kentsel dönüşüm projesinin Demirkapı'da olacağını da sözlerine ekledi. 


TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK KAPALI SALONU 


7 yaşam merkezini, 10 otoparkı hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Dündar, "16 yeni spor tesisi, 485 şampiyon yetiştirdik. 1 milyon fidan dikimi gerçek oldu. Şimdi yeni bir heyecan yaşatacak olan Bağlarbaşı'nda adrenalin park projesinin de adımlarını atıyoruz. Ekolojik yaşam merkezinde ise organik ürünler yetiştiren yeni nesillerin imzası olacak. Küçükbalıklı'daki Osmangazi Atletizm Salonu Türkiye'nin ikinci büyük kapalı salonu olacak. Yunuseli'ndeki 40 metrelik bulvar bitmek üzere" diye konuştu. 


PANORAMA 1326 MÜZESİ 


Demiryolu'nda 5 mahalleyi etkileyen Pazar Pazarı'nı kaldıracaklarını da vurgulayan Başkan Dündar, bu bölgeye iki yeni pazar alam kurulduğunu da sözlerine ekledi. Panorama 1326 müzesinin ihalesinin yapıldığını, önümüzdeki süreçte temelinin atılacağını kaydeden Başkan Dündar, "Hisar bölgesinde bir arkeopark oluşturacağız. 7 dönümlük yeri kamulaştırdık. Pınarbaşı'dan Hisar içine ortaya çıkan mozaiklerin korunması ve sergilenmesiyle tarihi canlandırıyoruz" dedi. 

Başkan Dündar, Atatürk Stadı'nm yıkılmasına da karşı olmadığını, Tower Plaza'nın da bu projeye dahil edilebileceğini kaydetti. 


Yeni Dönem


Geri Dön