03 / 05 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları projelerine hız verdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları projelerine hız verdi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna aday olan AK Partili Recep Altepe, CHP'li Necati Şahin ve MHP'li Kadir Koçdemir projelerini anlattı.Belediye başkanlarının belirleneceği yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı.



Belediye başkanlarının belirleneceği yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Bursa'da AK Parti mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile seçime hazırlanırken, ana muhalefet partisi CHP'nin adayı Necati Şahin projelerini açıklamaya başladı. Eskişehir Valisi iken MHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dr. Kadir Koçdemir ise hayli iddialı. Büyükşehir adayları gözde projelerini SABAH BURSA'ya anlattı. 


Su faturalarını yarı yarıya düşüreceğiz

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, su faturasını yarıya düşüreceğini belirtti. Şahin "Tarım en önemli hedefimiz. 

Ticaretiyle, turizmiyle, sanayisiyle Bursa'yı merkez yapacağız" dedi. 


"Başkan Vai gibi olmalı"

ESKİŞEHİR Valisi olarak görev de yapmış olan MHP'li Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir, "Bütünşehir Kanunu'ndan sonra artık başkanın vali gibi olması gerek. Bu konuları daha önceden takip etmiş ve bilen birine ihtiyaç var. Kentin trafik, kentsel dönüşüm, imar bozukluğu sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu


Altepe: Bursa'yı dünya kenti yapacağız

Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlık koltuğunda geçirdiği 5 yıl içinde söz verdikleri projeleri hayata geçirmenin yanı sıra dile getirmedikleri birçok hizmeti de Bursalılarla buluşturduklarını ifade etti. Başkan Altepe, "Deniz otobüsü, deniz uçağı, helikopter gibi Bursa'ya çağ atlatan birçok hizmetin sözünü vermedik. Ama bunları hayata geçirdik. İkinci 5 yılda yapacaklarımız da ortada. Avrupa'nın sayılı kentleri arasına Bursa'yı sokacaBüyükşehir Belediyesi olarak sadece kente değil Balkanlar'dan tüm Anadolu'ya hizmet götürdüklerini ifade eden Altepe şunları söyledi: "Bizim hedeflerimiz yüksek. Ecdat topraklarımız olan Balkanlar'da faaliyetlerimiz var. Bursa olarak o bölgedeki ülkelerle Türkiye arasında köprü oluyoruz. Bunun yanı sıra alt yapımızı tamamlayıp dünyanın tanıdığı bir kent olmayı hedefliyoruz. Bunu da başardık. Bugün Bursa İstanbul'la yarışıyor.Avrupa'nın yüzde 80'inden iyiyiz. Dünya'da marka olmuş şehirler neler yapmışsa biz de onları yapacağız. Uludağımızla, sahillerimizle hedefimiz Bursa'yı dünyaya tanıtmak bunu da başaracağız."


Koçdemir: Başkan Vali gibi olmalı

 VALİ olmasının yeni Büyükşehir Yasası ile büyük avantaj sağlayacağını ileri süren MHP'li aday Dr. Kadir Koçdemir "Bütünşehir kanunundan sonra artık Büyükşehir Belediye Başkanı'nın biraz vali gibi olması gerekiyor. Çünkü Özel İdare'nin kapatılmasıyla daha önce vali tarafından yapılan birçok iş Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yapılacak. Eğitim gibi, güvenlik gibi vatandaşı ilgilendiren hususlar mahalli nitelikteki teşkilatların çözeceği konular değildir. Bu konuları daha önceden takip etmiş ve bilen birine ihtiyaç var" diye konuştu. 

Projelerinin hazır olduğunu, kitapçık olarak bastırdıklarını anlatan Dr. Koçdemir, "Esas projemiz adam gibi bir belediye teşkilatını burada kurup, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak. Arıtma tesisi, trafik, kentsel dönüşüm, imar bozukluğu gibi sorunları çözüme kavuşturacağız" görüsünü dile getirdi. 


Şahin: 4 büyük stratejimiz var

TÜRKİYE'NİN en pahalı suyunu Bursa'nm kullandığını ifade eden CHP'li aday Necati Şahin, su faturasını yarı yarıya düşüreceğini belirterek ulaşımı da ucuzlatma sözü verdi. Şahin, "Çarpık yapılaşma ve kaçak inşaatlarla Bursa yaşanmaz bir hale geldi. Mevcut yönetimin yanlış projeleri Karagöz'ü ağlatıyor. Biz yönetime geldiğimiz de karagöz ağlamayacak. Bursalı gülecek" dedi. Necati Şahin 4 önemli stratejisini açıklayarak şöyle konuştu: "Bursa'ya özgü deveci armudunu, şeftaliyi, zeytini dünya markası yapmak için bir numaralı stratejimiz tarım olacak. İkinci stratejimiz ise Bursa'yı ticaret merkezi yapmak olacak. Hanlar Bölgesi'ni ayağa kaldırıp tüm dünyanın buraya gelip alışveriş yapmasını sağlayacağız. Bir önemli stratejimiz ise turizm olacak. 

Bugün Bursa 145 kilometre sahilini, Uludağ'ı kullanamayan, ovasını kullanamayan, tarihini hiç ama hiç kullanamayan kaçak ve çarpık yapılaşma cennetine dönmüş bir duru


Sabah Bursa / Tuna Çam


Geri Dön