02 / 05 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İSU'nun projelerini inceledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İSU'nun projelerini inceledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi (BB) ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) danışman ve yöneticileri İSU Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı geri kazanım suyu (grisu) ile yüksek tüketim projeleri için bilgi aldı



Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü örnek proje ve uygulamalar Büyükşehir Belediyeleri ile Su ve Kanal İdareleri tarafından yerinde inceleniyor on yerel seçimler ile hizmet dından konuk yöneticilere Genel  sınırları il geneline çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi (BB) ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) danışman ve yöneticileri İSU Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı geri kazanım suyu (grisu) ile yüksek tüketim projeleri için bilgi aldı ve atıksularının elektronik ortamda takip edildiği SCADA Merkezi'nde inceleme yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Müh. Mustafa Uysal ile BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yıldız ve Osman Zengin, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'ı ziyaret etti. 


SCADA MERKEZİNİ İNCELEDİ


 Yapılan ikili görüşmenin ar Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, Abone İşleri Daire Başkanı Uğur Susoy ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Ünal Bostan tarafından kurumun yürüttüğü geri kazanım suyu ve yüksek tüketim projeleri ile sanayi, kuyu suları tarifeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Konuk heyet, ardından atıksuların tek merkezden takip edildiği ve Türkiye'de bir ilk olan Atıksu SCADA Merkezi'ni inceledi. Merkez Müdürü Murat Sönmez tarafından sistemin işleyişi ve sağladığı faydalar hakkında bilgi verildi. Bursa heyeti, projeler ve uygulamalar hakkında bol bol not aldı.


Mavi Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön