30 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi İSU projelerini inceledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi İSU projelerini inceledi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi (BB) ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) danışman ve yöneticileri, İSU Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı geri kazanım suyu (grisu) ile yüksek tüketim projeleri için bilgi aldı




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü örnek proje ve uygulamalar, Büyükşehir Belediyeleri ile Su ve Kanal İdareleri tarafından yerinde inceleniyor. Son yerel seçimler ile hizmet sınırları il geneline çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi (BB) ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) danışman ve yöneticileri, İSU Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı geri kazanım suyu (grisu) ile yüksek tüketim projeleri için bilgi aldı ve atıksuların elektronik ortamda takip edildiği SCADA Merkezi’nde inceleme yaptı.


BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU


Bursa BB Başkan Danışmanı Dr. Müh. Mustafa Uysal ile BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yıldız ve Osman Zengin, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ı ziyaret etti. Yapılan ikili görüşmenin ardından konuk yöneticilere Genel Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, Abone İşleri Daire Başkanı Uğur Susoy ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Ünal Bostan tarafından kurumun yürüttüğü geri kazanım suyu ve yüksek tüketim projeleri ile sanayi, kuyu suları tarifeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.



SCADA SİSTEMİ İNCELENDİ


Konuk heyet, ardından atıksuların tek merkezden takip edildiği ve Türkiye’de bir ilk olan Atıksu SCADA Merkezi’ni inceledi. Merkez Müdürü Murat Sönmez tarafından sistemin işleyişi ve sağladığı faydalar hakkında bilgi verildi. Bursa heyeti, projeler ve uygulamalar hakkında bol bol not aldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön