02 / 05 / 2024

Bursa Çirişhane'de yıkım gerginliği!

Bursa Çirişhane'de yıkım gerginliği!

Bursa'nın Çirişhane ilçesinde yıkılmasına karar verilen minibüs durağına giden belediye ekiplerine esnaf büyük tepki gösterdi.



Bursa'nın Çirişhane ilçesinde yıkım kararı alınan minibüs durağına giden belediye ekipleri, esnafın tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Kısa süreli gerginlik sonrasında durak binasında bulunan eşyalar belediye ekipleri tarafından boşaltılıp dozerlerle yıkıldı. 

Bursa Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; durağın yıkımını minibüsçüler sessizce izlerken, iş makinesi minibüs durağının yanında yer alan tuvaleti de yıkınca ortalık karıştı. 'Tuvaletin yıkılmayacağına söz vermiştiniz, neden yıktınız?' diye tepki gösteren minibüsçüler ekiplerle tartıştı. 'İhtiyacımızı nerede gidereceğiz' diyen şoförler, zabıta ve iş makinesine saldırdı. Çıkan kavgası sonucunda polis güçlükle ayırdı. Olaylarda şans eseri kimse yara almadı. 

Çirişhane Minibüs Durağı Başkanı Cahit Kaya, 'Bize iyi bir yer verileceği, mağdur edilmeyeceğimiz söylendi. Yeni yer gösterilmeden durağımızla birlikte tuvaletimiz de yıkıldı. 26 minibüs şoförünün şu anda tuvalete gidecek bir yeri bile yok. Yetkililerden yardım bekliyor, gerekenin en kısa sürede yapılmasını istiyoruz' açıklamasında bulundu.

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı Mustafa Süleyman ise 'Bu insanları sokağa attılar, tuvaletleri yok. Karşıda 400-450 bin liralık siteler var, bu insanlar oraya dönüp de mi tuvaletlerini yapsınlar' diye konuştu.
 


Geri Dön