29 / 04 / 2024

Bursa Dağyenice Köyü'ne 2 milyar dolarlık termal yatırımı yapılacak!

Bursa Dağyenice Köyü'ne 2 milyar dolarlık termal yatırımı yapılacak!

Dubai ve Katarlı yatırımcıların otel inşa etmeyi planladığı Bursa'daki Dağyenice Köyünün Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak ilan edilmesi üzerine 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağı açıklandı



Dubai ve Katarlı yatırımcıların otel inşa etmeyi planladığı Bursa'daki Dağyenice Köyünün Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak ilan edilmesi üzerine 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağı açıklandı.
Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilen 9 bölgeden biri olan Bursanın Dağyenice Köyü çevresine, yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırımla termal tatil köyü kurulacak. Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada, 30 yıl önce Bursa denilince ilk akla gelenlerin otomotiv - tekstil değil, tarih, kültür, termal, hamam ve Uludağ olduğunu hatırlatarak, turizm kimliğindeki paylarını yükseltmek istediklerini dile getirdi. Son yıllardaki hızlı sanayileşme ve teknoloji ile birlikte Bursanın değerlerinin bir kenara itildiğini ifade eden Harput, "Biz bu değerleri ayağa kaldırmak, Bursanın potansiyelini hareket geçirmek ve dünyaya tanıtmak için önemli çalışmaları hayata geçirdik" dedi.
Vali Harput yaptığı açıklamada, bölgede yer alan termal kaplıcaların varlığına işaret ederek, Bursa, yıllardır çok önemli bir şifa ve sıcak su bölgesi. Yeni fabrikalar kurulamayacağına göre Bursada turizm ve hizmet sektörünün canlandırılması gerek diye konuştu.


Geri Dön