03 / 05 / 2024

Bursa Dişli Tren Projesi çalışmaları devam ediyor!

Bursa Dişli Tren Projesi çalışmaları devam ediyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni teleferik hattından sonra vatandaşların Uludağ'a çıkışlarım kolaylaştırmak için Dişli Tren Projesi ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.




Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayının ikinci birleşiminde 2014 yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili'nin Dişli Tren Projesi'nin akıbetini sorması üzerine konuşan Altepe, konu hakkında bilgi verdi. Yeni Teleferik'in bile artık yetmediğinin altını çizen Başkan Altepe, "Dişli tren gündemimizde ve acil olarak uygulamak istiyoruz. Bu teleferik bize artık yetmiyor ve yetmeyecek. Bize bu dişli tren lazım. 


Teleferik firmasıyla konuştuk ve çalışmaları başlatalım dedik. Biri Otosansit'ten, diğeri de Teleferik'ten olmak üzere 2 alternatif projemiz hazır" diye konuştu. 

Oturumda ayrıca, Bursa'ya kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi'nin Yenişehir'de yapılmasına yönelik 1/25.000 ve 1/5000'lik Nazım İmar Planı ile 1/1000'lik Uygulama İmar Planı değişikliği oybirliği ile kabul edildi.


NİLÜFER DE ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM... 

Mecliste, Orhaneli Yolu üzerindeki Nilüfer Sitesi'nin emsal artışıyla kentsel dönüşümünü içeren madde de oybirliğiyle kabul edildi. Bakanlık tarafından riskli yapılar kapsamında gösterilen Nilüfer Sitesi sakinlerinin müteahhitlerle anlaşarak dönüşümün sağlanacağı maddeye göre bölgenin 1.25 olan emsali 0.50 artışla 1.75'e çıkarıldı. 

Meclis toplantısında, Bursaspor Kulübü meclis üyelerine forma sürprizi yaptı. Stadyum gelirlerinin 10 yıl süreyle Bursaspor'a devredilmesi konusunda karar alan meclis üyeleri, kulüp yönetimi tarafından üzerinde isimlerinin yazıldığı 16 numaralı birer formayla ödüllendirildi. Başkan Altepe'ye formasını, Bursaspor Elektrik AŞ Direktörü Halit Şefikoğlu takdim etti. 


Olay Bursa 


Geri Dön