01 / 05 / 2024

Bursa esnafına 2020'de bin işyeri teslim edilecek!

Bursa esnafına 2020'de bin işyeri teslim edilecek!

BESOB'un Büyük Sanayi Sitesi projesinin 2020 yılına kadar tamamlanması 24 sektörden esnafa 3 bin işyeri yapılması hedefleniyor. İkinci etap kapsamında bin işyeri daha teslim edilecek.



Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından başlatılan BESOB Büyük Sanayi Sitesi projesinde esnaf, ikinci ihaleyi bekliyor. 1 milyar liralık yatırım bütçesine sahip projenin ilk etabında 125 dükkanın faaliyete geçti.


İkinci etap kapsamında bin işyeri daha teslim edileceği proje toplamda 3 bin dükkanla 24 sektöre ev sahipliği yapacak. Projenin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.


Bursa'da ihtiyacın en az 7 bin dükkan olduğunu söyleyen Tak, "Sanayi Sitesi'ne ilaveler yaparak, tüm ihtiyacı karşılayacağız. Hedefimiz, 10 bin dükkana ulaşıp, esnafımızın tamamını buraya taşımak" şeklinde konuştu.


Temeli 2011'de atılan ve 307 hektar üzerine kurulan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin ilk etabında 125 dükkanın teslim edildi. Tak, 23 Ağustos'ta müracaatların başlayacağını, peşin ödeme imkanından faydalanmak isteyen esnafa yüzde 20 indirim uygulanacağı müjdesini verdi.


Arif Tak, "Üstyapı ihalesinin ardından demirciler, dokumacılar, karoserciler ve oto tamircilerin bir bölümü ihale olacak. Bin dükkan için yapılacak ihalenin ardından peyderpey proje tamamlanarak, 3 bin dükkâna ulaşılacak. Bursa esnafı 2020'ye kadar 3 bin yeni dükkâna kavuşacak Projenin 2020'ye kadar tamamlanmasını hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.


Söz konusu 3 bin dükkanın Bursa esnafına yeterli olmayacağını belirten Tak, "Proje için başlangıçta hedefimiz 10 bin dükkândı. Ancak bazı esnafımız daha büyük yerler istedi. Dolayısıyla işyeri sayımız 3 bine kadar düştü. Bursa'da 7 bin esnafın dükkâna ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamak için sanayi sitemizi ilave yatırımlarla etap etap genişleteceğiz" dedi.




Dünya


Geri Dön