01 / 05 / 2024

Bursa Fidyekızık Meydanı yenileniyor!

Bursa Fidyekızık Meydanı yenileniyor!

Bursa'nın 7 'Kızık' yerleşim yerinden biri olan Fidyekızık'ın meydanı, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı düzenleme çalışmalarıyla sil baştan yenileniyor.Başkan Recep Altepe, 17 ilçede kentsel tasarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.



Bursa'nın 7 'Kızık' yerleşim yerinden biri olan Fidyekızık'ın meydanı, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı düzenleme çalışmalarıyla sil baştan yenileniyor. Bursa'nın daha yaşanabilir hal alması için 17 ilçenin tamamında kentsel tasarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu amaçla yapılan yatırımlar kapsamında değerlendirilen Fidyekızık Meydanı'nın alışveriş mekanları, sosyal tesisleri, otoparkı ve işlevsel donatı alanlarıyla çok yakında Yıldırım'ın modern yüzü olacağını söyledi. 


SİLBAŞTAN DEĞİŞİM 


Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali ve AK Parti ilçe Başkanı Hüdai Yazıcı'yla birlikte Fidyekızık Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun yıllar beklenen bir yatırımın daha Büyükşehir'le birlikte hayata geçeceğini vurguladı, içerisinde yıpranmış köy kahvehanelerinin bulunduğu meydanı sil baştan yenileme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Altepe, "Yaklaşık 1.5 dönümlük alanda çalışma yürütüyoruz. Yerin altındaki otoparkı, yeni kahvehaneleri, cami çevresiyle birlikte Yıldırım'a, bölgeye değer katacak" dedi. Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından Fidyekızık'a kazandırılacak meydanın mahallenin ticaret ve sosyal hayatını güçlendirecek nitelikte olduğunu kaydeden Edebali, "Mahalle fonksiyonunu Büyükşehir'le birlikte ticari mekanlarla, sosyo-kültürel alanlarla zenginleştiriyoruz" diye konuştu. 


Bursa Kent


Geri Dön