02 / 05 / 2024

Bursa Göçmen Konutlarında icradan 122 bin TL'ye satılık konut!

 Bursa Göçmen Konutlarında icradan 122 bin TL'ye satılık konut!

Bursa 19. İcra Müdürlüğü, Göçmen Konutlarında 122 bin TL'ye konut satacak. Satış, 16 Temmuz Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;






TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 

BURSA 19. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

DOSYA NO: 2011 /8359 ESAS


SATLMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULLERİN CİNSİ KIYMETİ VE VASIFLARI

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan


TAPU KAYDI: Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Görükle köyü, 821 ada, 1 no.lu parsel sayılı, 7.055,32 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazda; kat irtifakı kurulmuş olan 1/50 arsa paylı, B blok 4. kattaki 9 no.lu mesken nitelikli


ÖZELLİKLERİ: Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Görükle köyü, 821 ada, 1 no.lu parsel sayılı, 7,055,32 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazda, kat irtifakı kurulmuş olan 1/50 arsa paylı, B blok 4. kattaki 9 nolu mesken nitelikli taşınmaza tam hisse Hicret kızı HATİCE AMAN adına kayıtlıdır. Satışa konu taşınmazın fiili adresi ise, Görükle göçmen konutları, Kurtuluş mahallesi, Hastane caddesi, n:3/B adresinde bulunan 5. kattaki 9 no.lu dairedir. Bahse konu taşınmazın da içerisinde bulunduğu bina, zemin+5 normal katlı olmak üzere toplam 6 katlı ve B.A Karkas niteliğine yapılmış olup, asansörlü, site içerisinde, bahçeli ve otoparklıdır. Beher normal katında 2'şer adet mesken nitelikli dairesi bulunan binanın dış cephe duvar yüzeyleri sıvalı ve boyalı, eğik ahşap çatılı ve üzeri kiremitle örtülüdür Emsal olan 10 numaralı dairenin brüt alanı 135,00 M2 ve net kullanım alanı ise 123,00 m2 olup 3 adet oda salon, antre, koridor, mutfak, banyo ve wc-lavabo bölümlerinden ibarettir. Tüm bölümlerin tabanları laminant parke ile kaplı, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalı, tavan kenarları da alçı kartonpiyerdir. Mutfak bölümünde üzeri granit mermer kaplı tezgah ile alt ve üst MDF dolapları mevcuttur. Banyoda wc-lavabo bölümlerinde taban ve duvarlar tamamen seramik olarak yapılmıştır. Dairenin giriş kapısı çelik, iç kapıları Amerikan panel ahşap, çift camlı olar Balkon kapısı ile pencere çerçeveleri ise PVC profildir. Doğu ve batı cepheli olan dairenin batı cephesinde bir adet balkonu mevcuttur. Doğalgaz tesisatı daire giriş kapısına kadar getirilmiş olmakla birlikte, daire içerisine alınmamış olup, elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri bulunmamaktadır.


Genellikle mesken amaçlı olarak kullanılan 5 veya 6 katlı, site içerisinde, bahçeli ve otoparklı ayrık nizam binaların olduğu bir mahallede yer alan borçluya ait taşınmaz, Bursa şehir merkezine uzak konumda olup, mahallinde etektik, su, telefon, doğalgaz ve kanalizasyon gibi her türlü alt yapı hizmetleri mevcuttur.


İMAR DURUMU : Satışa konusu taşınmazın imar durumu; Nilüfer Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 17.10.2011 tarih ve 2126 sayılı yazılarında 821 ada,1 parsel sayılı yer, 1/1000 ölçekli Görükle Armutluk mevkii Mevzi uygulama planında, Hmax,( yükseklik):15,50mt (5 kat), E:0,8Q olan ayrık nizam konut alanında almaktadır.

MUHAMMEN DEĞERİ: Satışa çıkan 9 no.lu meskenin değeri: 121.500,00 TL (yüzyirmibirbinbeşyüz TL)


SATIŞ SAATİ: 

16.07.2012 günü saat 10.00-10.10                    

26.07.2012 günü saat 10.00-.10.10


SATIŞ ŞARTLARI: 


1-Satış 16.07.2012 Pazartesi Günü yukarda yazılı saatler arasında Bursa Adliyesi Merte: bina bodrum kat Adliye kafeteryasında açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin yüzde 60’ını ve rüçhanlı alacak varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki Kalmak şartıyla 26.07.2012 tarihinde Bursa Adliyesi Merkez bina bodrum kat kafeteryasında ikinci artırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişe teşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masrafları geçmesi lazımdır.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetinin %20si nispetinde pey akçesi (TL veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir)veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi tapu satım harcı satış bedelinden damga resmi tellaliye ve teslim masrafları ile KDV tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılar diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan dayanağı olan belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır;aksi takdirde hakları tapu sicili te sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif etikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacağı  bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır,


5-Şartname ilan tarihiden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyer alçıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatnı kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi alra- isteyenlerin yukarda yazılı dosya numarası le müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağ ilan olunur. 05.06.2012

(*) ilgiler tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. 

BN:37259


İlan için tıklayın









Geri Dön