05 / 05 / 2024

Bursa Harmancık'taki gölet 12 yıl sonra bitirildi!

Bursa Harmancık'taki gölet 12 yıl sonra bitirildi!

Bursa Harmancıkta projesi 20 yıl önce yapılan ve 12 yıl önce temeli atılan gölet, bu yıl ayrılan 3 milyon 700 bin liralık kaynakla tamamlandı



         Göynükbelen Belediye Başkanı Adnan Uludaş, yaptığı açıklamada, bereketli topraklara sahip beldelerinin yıllardır su hasreti
 çektiğini söyledi.
         Bu kapsamda, yaklaşık 20 yıl önce bölgede sulu tarıma geçilmesi yolunda önemli bir adım atılarak gölet projesi hazırlandığını anlatan Uludağ, projenin temelinin 12 yıl önce atıldığını ifade etti.
         Yaklaşık 90 hektarlık bir alanın sulanmasını kapsayan gölet için istenen kaynağın aktarılamaması yüzünden yapımının 12 yıl sürdüğünü dile getiren Uludağ, şunları kaydetti:
         "Daha önceki yıllarda gölet çalışmaları yılda bir iki ay yürütülüyordu. İlk kez bu yıl tam sezon çalışma yapıldı. 3 milyon 700 bin liralık kaynakla gölet, bu yıl tamamlandı. Kış sezonunda su tutmaya başlayacak göletin, regülatörleri, ana gövde, taş döşemesi, kil topraklaması ve ileti yolları da bitti."
         Uludağ, 850 bin metreküp su depolama hacmi bulunan göletle sulu tarıma geçileceğini belirterek, "Sulu tarıma geçtikten sonra da köylümüzden ve çiftçimizden tek isteğimiz, arazilerimizin verimli şekilde kullanılmasıdır. Sulu tarım sayesinde değeri yüksek ürünler yetiştirilecek. Bu da tarımla geçimini sağlayan vatandaşımızın gelirinde önemli bir artışı sağlayacak" dedi.
         AA


Geri Dön