05 / 05 / 2024

Bursa Hava Yolları'nda son aşamaya gelindi!

Bursa Hava Yolları'nda son aşamaya gelindi!

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hava Yolları'nın kuruluş işlemlerinin tamamlandığını belirterek uçak firmaları ile görüşmelerde son aşamaya geldiklerini ve uçak firmalarıyla son görüşmeleri yaptıklarını söyledi...




Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Recep Altepe, kentte bir otelde düzenlenen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu toplantısında, BHY ile ilgili çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti. 


Faaliyete kısa sürede başlamak istediklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti: 


"Bursa'dan, ihtiyaç duyulan bölgelere yapılacak uçuşlara başlamak için gün sayıyoruz. BHY'nin kuruluşuyla ilgili işlemleri gerçekleştirdik. Uçak firmalarıyla son görüşmeleri sürdürüyoruz. 'Hangi uçakları kaldıralım, hangisiyle başlayalım? Nasıl başlarsak daha sağlıklı olur?' Bunun hesaplarını yapıyoruz. Bursa'ya, şehrin hedeflerine uygun bir oluşum için son aşamalara geldik. Hava ulaşımı gerçekleştirilecek uçakların belirlenmesinin ardından kısa zamanda faaliyete geçmek istiyoruz. Turizmde iddialıysak daha da gelişmek istiyorsak hava ulaşımında güçlü olmak, odak olmak zorundayız. Sadece bir havaalanı da yeterli değil, daha çok olmalı. Erişilebilirlik konusunda herhangi bir eksiğimiz olmamalı. Bunun mücadelesini veriyoruz. İnşallah çok kısa zaman sonra bu hedefimize ulaşacağız." 


Altepe, 300-500 bin nüfuslu ülkelerin havaalanlarının yüzlerce uçakla çalıştığını değinerek, 25 sanayi bölgesine sahip, Türkiye'nin sanayide ikinci büyük ili olan, binlerce fabrikası bulunan Bursa'nın, hava ulaşımında çok zayıf kaldığına dikkati çekti. 


Hava ulaşımındaki eksikliği gidermek BHY'den önce İstanbul'a deniz uçağı ve helitaksi seferlerini başlattıklarını hatırlatan Altepe, "Bursa'dan değişik noktalara uçabilecek, insanları taşıyabilecek hava köprüsü kurmak için tüm imkanlarımızı değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı. 


AA


Geri Dön