06 / 05 / 2024

Bursa İnegöl'de yenilenen konaklar hizmete açıldı!

Bursa İnegöl'de yenilenen konaklar hizmete açıldı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı Ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı.



Bursa İnegöl Belediyesi tarafından her mahalleye bir hizmet noktası kazandırma hedefiyle hayata geçirilen Mahalle Konaklarına bir yenisi daha eklendi. İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı Ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Mahalle konaklarımız, yeni bir yönetim anlayışına mimarlık yapıyor, geleceğin hizmet standardım belirliyor. Konaklarımız nezih, niyetlerimiz temiz, gayemiz asil, hedefimiz layıkıyla hizmet" dedi. 


"64 YILDIR İNEGÖL'E HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ" 


Törenin açılış konuşmasını yapan inegöl İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özrazgat; "1951 yılında İstanbul'da kurulan ilim Yayma Cemiyeti'nin İnegöl şubesi de 1952 yılında açılmıştır.64 yıldır İnegöl'de hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugünde 240 öğrencisi, 3 yurdu ve İmam Hatip ruhuna vakfettiği Merkez İmam Hatip Lisesi Binaları ile hizmet etmeye devam etmektedir. Bugünde Burhaniye Mahallemize bugün açılışı gerçekleştirilen Mahalle Konağı ile hizmet etmeye talip olduk. Mahallemizde genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuk demeden milli manevi ve ahlaki değerlerimizi canlı tutmayı, sosyal ekonomik ve psikolojik desteklerde bulunmayı vizyon olarak seçtik. 


"YAŞAYANLARI MUTLU VE GURURLU" 


Sosyal belediyecilik anlayışının bir numaralı örneklerinden biri olma yolunda her geçen gün ilerleyen bir belediye olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bu konudaki iddiamızı gözler önüne sermekteyiz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Hepinizin bildiği gibi 2014 Seçim Beyannamemizde 10 ana başlık altında 100 proje ve bunların çeşitli alt adımlan olan projelerimizi vaat etmiştik. Bu vaatlerimizi hamdolsun adım adım yerine getiriyoruz. Sosyal Hayat başlığımızda 'Yaşayanları Mutlu ve Gururlu' bir İnegöl hedefiyle sizlere yapacaklarımızı ifade etmiştik. Bu kapsamda bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da Tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni İnegöl'ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni İnegöl'ümüzün sivil mimarisini korumakta da azami şekilde gösteriyoruz. Bugün restorasyonu yapılarak yeniden ilçemize kazandırılan bu tarihi binamızın Mahalle Konağı olarak açılışında sizlere birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi. 


MAHALLE KONAKLARI 


Ocak 2012 tarihinde açılışım gerçekleştirerek Orhaniye'ye kazandırdığımız Mahalle Konağı ile İnegöl'de bir ilk olan Mahalle Konaklarım sadece mahalle sakinlerine değil tüm İnegöl halkına hizmet veren bir mekan haline getirdik diyen Aktaş; "Bu anlayışla Mahalle Konaklarının sayısını bir bir artırma adına yolumuza devam ediyoruz. Bu anlayışla Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağı, Süleymaniye Mahalle Konağı, Yenice Mahallesi Kasımefendi Caminin hemen yanı başında açmış olduğumuz Kasım Efendi Mahalle Konağı ve son olarak Nisan 2016 tarihinde 5. Mahalle Konağımızı Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi olarak Osmaniye Mahallesine kazandırdık" dedi. 


İLİM YAYMA TARAFINDAN İŞLETİLECEK 


Mahalle Konağının İnegöl Belediyesi kontrolünde İnegöl İlim Yayma Cemiyeti tarafından işletileceğini aktaran Aktaş, "Burada bir kütüphane oluşturularak başta ilçemizdeki öğrenciler olma üzere tüm yaş gruplarına nezih bir ortamda çalışma imkanı sunulacak. Ayrıca mahalle sakinlerine milli ve manevi hassasiyetleri konusunda da önemli bir hizmet verecek. Bundan sonra da tarihimizi yeniden ayağa kaldırma adına projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu anlayışla 7. Mahalle Konağı olarak 2017 yılı içerisinde Melek Türkel Mahalle Konağını restore ederek hem Yenice Mahallemize hem de ilçe halkımıza kazandırmayı düşünüyoruz" dedi. 



Şehir Gazetesi


Geri Dön