04 / 05 / 2024

Bursa İnşaat 2015 Fuarına katılım yüzde 60 arttı!

Bursa İnşaat 2015 Fuarına katılım yüzde 60 arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP, İMSİAD, BURTİMDER ve Bursa Emlak Müşavirleri Odası işbirliğinde düzenlenen İnşaat Fuarı kapılarını açtı.



Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Bursa İnşaat 2015 Fuarı, 9-12 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. BTSO öncülüğünde hizmete açılan fuarın açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay törende yaptığı konuşmada, milli gelirin yüzde 6'sını oluşturan ve yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan inşaat sektörünün kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir konumunda olduğuna işaret etti.


"TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BAŞARISI SINIRLARI AŞTI"

Türk müteahhitlik sektörünün bugüne kadar 40'ı aşkın ülkede 300 milyar doların üzerinde projeyi hayata geçirmeyi başardığını söyleyen Burkay, inşaat sektörünün başarısının sınırları aştığını ifade etti. Burkay, "Dünyanın 250 büyük müteahhitlik firması arasında 42 Türk firmasının bulunması da sektörümüzün uluslararası arenadaki gücünü ortaya koymaktadır. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm hamlesi, bu kapsamda kentleşme sorunlarıyla büyüyen Bursa gibi şehirler için de önemli fırsatlar doğurmaktadır" dedi.



"BURSA'YI FUARCILIĞIN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Modern pazarlama stratejileri arasında bulunan fuarların sektörler için büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Burkay, "Fuar olmadan turizmi de ticareti de istediğimiz seviyeye taşımamız mümkün değildir. Dünyada fuarcılığın en önemli merkezlerinden biri olan Frankfurt, yılda ortalama 3 milyon endüstriyel fuar ziyaretçisini ağırlamaktadır. Ürettiğimiz değere talep oluşturmanın yolu fuarcılıktan geçmektedir" diye konuştu.



"12 ÖNEMLİ FUARI BURSA'YA KAZANDIRMAYI İSTİYORUZ"

"Türkiye'nin üretimine, ticaretine ve ihracatına yön verdiğimiz Bursa'mızı fuarcılıkta bir merkez haline getirmek istiyoruz" diyen Başkan Burkay, TÜYAP ile işbirliği içerisinde Bursa'da fuarcılık alanında yol haritalarını belirlediklerini dile getirdi. İbrahim Burkay, "Ulusal ve uluslararası nitelikte belirlediğimiz 12 fuar, kentimizin fuarcılık vizyonuna yeni bir bakış açısı getirecek. Nitelikli fuarlarımız, kentimizdeki otelleri, alışveriş merkezlerini dolduracak. Turizm ve hizmet sektörümüz ciddi anlamda hareketlenecek. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası oalrak öncülük ettiğimiz İnşaat 2015 fuarının katılımcı sayısının yüzde 60 oranın artış göstermesi ortaya çıkan sinerjinin en somut sonucudur" dedi.



BTSO'DAN ÖZEL ORGANİZASYON

Bursa ile Körfez ülkeleri arasında ilişkilerin son derece güçlü olduğunu vurgulayan Burkay, şehre gelen Arap ziyaretçi sayısının 400 bini aştığını kaydetti. BTSO olarak İnşaat Fuarı için Ortadoğu ülkelerine yönelik özel bir organizasyon düzenlediklerini belirten Burkay, şöyle konuştu: "Bu kapsamda Kuveyt, Katar, BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan'dan dünyaca ünlü projelere hayat veren gayrimenkul yatırımcılarını Bursa'mıza davet ettik. Suudi Arabistan Prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud da Bursa'da olacak. Körfez ülkelerinden büyükelçilerin de katılımıyla üst düzeyde gerçekleştirilen bu ziyaretlerde, yatırımcılarla Bursa'daki sektör temsilcilerimizi buluşturacağız. Sektör temsilcilerimiz, dünyaca ünlü yatırımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme fırsatı bulacak" diye konuştu.



"BURSA'DA ÖNEMLİ BİR SİNERJİ OLUŞTU"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Fuarın yurt içine olduğu kadar yurt dışından gelen ziyaretçilere de hitap ettiğini belirten Karaloğlu, "BTSO ile TÜYAP arasındaki güç birliği Bursa'da önemli bir sinerji ortamını oluşturdu BTSO'nun alım heyetlerini fuara taşıyacak olması önemli bir çalışmadır. Bu fuar organizasyonu Bursa turizmini de hareketlendirecektir" dedi.



"OYUNU KURALINA GÖRE OYNAYAN BAŞKANIMIZ VAR"

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen fuarda inşaat ve gayrimenkul sektörünün tüm dinamiklerini bir araya getirdiklerini anlattı. Ersözlü, BTSO ile işbirliği içerisinde ulusal ve uluslararası nitelikteki fuar organizasyonlarını Bursa'ya kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Ersözlü, "BTSO ile güzel fuar organizasyonları gerçekleştireceğiz. Oyunu, kuralına göre oynamaya başladık. Oyunu kuralına göre oynayan bir başkanımız var. Bursa fuarcılık sektöründe önemli bir yere geliyor" şeklinde konuştu.



"BU FUARLARI DÜZENLEMEYİ HAYAL BİLE EDEMEZDİK"

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da inşaat alanında ciddi bir potansiyel bulunduğunu belirterek, "Geçmişte bu fuarları ziyaret ediyorduk. Şimdi ise bu fuarları düzenliyoruz. Müteahhitler olarak bu fuarları hayal bile edemezdik. Bundan sonra bu fuar daha da büyüyecektir. BTSO'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyor, fuarın Bursa inşaat sektörü için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



MESYEB'İN STANDINA ÖZEL İLGİ

Konuşmaların adından protokol üyeleri Bursa İnşaat Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra ise Vali Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. Protokol üyeleri ayrıca BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nin (MESYEB) standını da gezdi. Fuarın açılış törenine BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Umutkan ve Aytuğ Onur da katıldı.



Bursa'da Meydan


Geri Dön