29 / 04 / 2024

Bursa İstanbul Yolu dönüşüm projesinin imar planları kabul edildi!

Bursa İstanbul Yolu dönüşüm projesinin imar planları kabul edildi!

Bursa Büyükşehir Meclisi, İstanbul Yolu kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 1/25000,1/5000 ve 1/1000'lik planları kabul edildi.




Bursa Büyükşehir Meclisi, İstanbul Yolu kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 1/25000,1/5000 ve 1/1000'lik planları oybirliği ile kabul edildi. Alınan karar değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, plan değişikliğiyle birlikte İstanbul Yolu'nda sağlı ve sollu olarak 250-300 metre derinliğe kadar 12-20 kat yüksekliğe sahip binaların yükseleceğini söyledi.Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Yolundaki kentsel dönüşüm projesine onay verdi. Terminale kadar gidecek tramvay hattı ile birlikte 2,5 emsal artısı verilen İstanbul Yolu nda Gençosman'dan Küçükbalıklı Tüp Geçidine kadar yüksek katlı yeni binalar yükselecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 160 hektarlık alanda gerçek anlamda kentsel dönüşümün sağlanması için meclisten karar çıktığını açıkladı. 


DÖNÜŞÜMÜ TETİKLEYECEK 

Başta ana arterler olmak üzere Bursa'nın vizyon kazanması için çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın en önemli girişi İstanbul Caddesi'dir. Uzun yıllardır burası dönüşemedi. Küçükbalıklı Tüp Geçiti'nden Kent Meydanına kadar sağlı sollu iki bölge için çalışma başlatıyoruz. Cadde boyunca yaptığımız çalışmalar sürüyordu. Raylı sistem çalışması ile birlikte yolda büyük bir değişim oluyor. Yolun ortasına raylı sistem geliyor. Raylı sistem seri şekilde çalışacak. Bölgeye ayrı mimari tarzlarda 9 köprü ile ayrı bir vizyon güzellik katılacak. Değişik bir şehir girişi oluyor. Önümüzdeki sene bu zamanlarda bitmiş olacak. Bunun yanında bir yandan ortaya raylı sistem yapılırken, 3'er şerit gidiş geliş yapılırken cadde kenarında kalan yan yollar önemli ölçüde ortadan kalkacak. Belli kaldırımlar kalacak. Tüm görüntünün değişmesi ve gerçek dönüşüm olması için baştan başa düzenleme yaptık.



Yeni Akit 



Geri Dön