28 / 04 / 2024

Bursa Kent Müzesi 10 yaşında!

Bursa Kent Müzesi 10 yaşında!

Bursa’yı tüm değerleriyle anlattığı çalışmalarıyla kentin geleceğine ışık tutan ve müzecilikte örnek olan Bursa Kent Müzesi, 10. yaşını özel bir sergiyle karşılıyor. Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi, yarın açılacak...




Bursa’yı tüm değerleriyle anlattığı çalışmalarıyla kentin geleceğine ışık tutan ve müzecilikte örnek olan Bursa Kent Müzesi, 10. yaşını özel bir sergiyle karşılıyor. Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi, yarın açılacak. 


Bursa’nın kültürel mirasını en güzel şekilde geleceğe taşıma sorumluluğuyla 14 Şubat 2004 yılında kurulan Bursa Kent Müzesi, 10 yıl boyunca Bursa’nın tarihini, geleneklerini, adetlerini önce Bursalılara sonra da tüm Türkiye’ye hatırlatmak amacıyla önemli projelere imza attı. 


Bu serüveninde birçok özel sergiye ev sahipliği yapan ve başarılarıyla Avrupa Müze Akademisi’nin de kurucu üyelerinden olan Bursa Kent Müzesi, 10. yılın haklı gururunu, müzenin 10 yıllık tarihinde duvarları arasına sığdırdığı etkinliklerden kesitlerin yer aldığı ‘Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi’ ile yaşıyor. Hem bir kutlama, hem de geleceğe atılan yeni bir adım olma özelliği taşıyan özel sergi, 14 Şubat Cuma günü (YARIN) saat 14.00’de yapılacak törenle açılacak. Kente gönül veren Bursa sevdalılarını açılışa davet eden Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Bursa Kent Müzesi’nin 10. yıl heyecanına usta sanatçı Ara Güler’in Bursa Fotoğrafları Sergisi’nin de eşlik edeceğini söyledi.


Bursa Kent Müzesi’nin 10.yıl etkinliklerinin ilk organizasyonu olarak açılacak olan ‘Ara Güler Bursa Fotoğrafları Sergisi’, ustanın fotoğraflarını, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) katkılarıyla izlenime sunuyor.


 

Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön