28 / 04 / 2024

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.



Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı.


Özellikle İDO'nun planladığı Güzelyalı Ro-Ro projesi eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yarın toplanacak Nisan ayı oturumunda Bursa'nın deniz taşımacılığında önem arz eden bir dosya ele alınacak.


Kentin Ro-Ro limanına kavuşması için Büyükşehir Belediyesi ilk planlama girişimini yapıyor.

Yarınki oturumda Mudanya-Yalıçiftlik Ketendere Mevkii'nde BURULAŞ tarafından hazırlanan Feribot ve Ropax iskeleleri ile Konteyner Limanı, Ro-Ro Limanı ve Genel Kargo Liman projeleri 1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı'na işlenecek.


Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor bugünkü oturumda üyelerin tartışmasına açılacak.


Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURULAŞ tarafından işletilecek limanda yolcu ve araç taşımasının da yapılabileceği Ropax iskeleleri de bulunacak.


Komiyson'un Ro-Ro ve Ropax iskelesi raporuna CHP ve MHP'li üyelerin imza atmadığını da öğrendik.

Rapor Büyükşehir Belediye Meclisi'ne AK Partili üyelerin oylarıyla geliyor.

Öte yandan; yarınki oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 2015 Faaliyet Raporu'nun da ele alınması bekleniyor.


Ancak, Başkan Altepe'nin Ankara'da bulunması nedeniyle bunun ikinci oturuma bırakabileceği de belirtiliyor.


Yine oturumda Encümen, başkanlık panı, ihtisas ve denetim komisyonu seçimleri de gerçekleştirilecek.

Diğer yandan;


Osmangazi'den gelen ve Akpınar Mahallesi'ndeki bir adada kentsel dönüşümü teşvik etme amaçlı emsal artış dosyası da görüşülecek.


Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde dikkatimizi çeken bir başka dosyadan daha bahsedelim.

Daha evvel MHP Grubu'nun önerisiyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne Nobel Ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar isminin verilmesi gündeme getirilmişti.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, MHP Grubu'ndan gelen öneriyi uygun bulmayarak olumsuz raporla meclise sunuyor.

Rapora MHP'li üyelerin muhalefet şerhi düştüklerini ekleyelim.


Bursa Olay/İhsan Aydın 


Geri Dön