28 / 04 / 2024

Emekliler acil bakın! SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A'dan Z'ye emekli ek zam detayları 2023!

 Emekliler acil bakın! SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A'dan Z'ye emekli ek zam detayları 2023!

Emekliler acil bakın... SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A'dan Z'ye emekli ek zam detayları 2023...



Milyonlarca emeklinin ek zam beklentisi bu yılın Ağustos ayıyla beraber sürüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yapılan zam oranından tatmin olmayan emekliler, resmi kurum ve kişilerden yapılacak olan açıklamalara kilitlendi. 

Paylaşılan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşları ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapmıştı. Söz konusu bu gelişmelerden sonra emekli maaşlarına yönelik araştırmalar da hız kazandı.

Emekliler acil bakın... SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A'dan Z'ye emekli ek zam detayları 2023...

 Emekliler acil bakın! SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A dan Z ye emekli ek zam detayları 2023!

EMEKLİLERDEN SEYYANEN ZAM TALEBİ GELDİ

NTV'de yer alan habere göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarına bir an önce kök ücrete yansıyacak biçimde 8 bin 77 Türk Lirası seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulunmuştu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada memurlar, asgari ücretliler ve kamu işçilerini ekonomik olarak rahatlatacak adımların atılmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetmişti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün açıklamasında TÜED olarak, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve 7 bin 500 Türk Lirası üzerinde aylık alanlara en az yüzde 25 artışa ilave olarak 4 bin Türk Lirası seyyanen zam yapılmasını istediklerini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını belirterek, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planladıklarını söylemişti.

EMEKLİ MAAŞLARINA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda masaya yatırılan en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edilmişti.

Buna göre de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaşları temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamlı olarak yatırılmaya başladı.

 Emekliler acil bakın! SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yapılacak mı? İşte A dan Z ye emekli ek zam detayları 2023!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL?

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre SSK, Bağ-Kur emeklileri 2023'ün ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını duyurdu. Yine verilen bilgiye göre, emeklilere uygulanacak olan refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi. Verilen bilgilere göre, SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 oranında zam alacak. Fakat en düşük emekli aylığında herhangi bir artış yapılmayacak.

Bu yılın Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara yapılacak. Yine verilen bilgiye göre geçtiğimiz Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkartan söz konusu düzenleme sonrasında aradaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

2023 yılının ocak ayında 5 bin 517 Türk Lirası emekli aylığı alan bir emeklinin maaşı, Nisan'da alınan kararla 7 bin 500 TL'ye çıkmıştı.

10 Ağustos 2023 akaryakıt fiyatlarında son dakika! Motorine yine zam geliyor! İşte benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Ağustos 2023 evde bakım maaşlarında son dakika! Paralar hesaplara yatırıldı mı? Acil bakın!

Motorine 4 TL, benzine de 3 TL zam mı geliyor? Sürücüler acil bakın!


Geri Dön