30 / 04 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam ödeme tarihleri açıklandı...

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam ödeme tarihleri açıklandı...

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam verilmesinden sonra milyonlarca emekli, zam farkının ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. Buna göre, en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı.



SSK ve Bağ-Kur emeklisine, ilave olarak yüzde 5 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltildiği açıklandı.  Milyonlarca emeklinin beklediği kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu farkın yarattığı rahatsızlığı gördüğümüz için, yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 6 aylık artış oranı 42,6'ya yükseliyor" diye konuştu. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak zammının yüzde 42.6'ya, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmasından sonra yapılan yasal düzenleme bugün torba teklife önerge eklenecek.

EK ZAMLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sabah'ın haberine göre, ilave zam ve en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin düzenleme bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan torba teklife önergeyle eklenecek. Buna göre, SSK emeklileri aylıklarını 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Ocak'ta alıyor. Yasal düzenlemeden önce aylıklarını yüzde 37.57 oranındaki enflasyon zammı ile alanlara beş puanlık fark ek olarak yatacak. Yasal düzenleme yapıldığında aylığını almayanlar ise refah payı ile beraber yüzde 42.6'lık zammını alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam ödeme tarihleri açıklandı...

TEMMUZ AYINDA AYLIK ZAM ORANLARI EŞİTLENECEK

Temmuz ayında SSK, Bağ-Kur emekli aylıkları ocak-haziran dönemindeki enflasyon oranında yükselecek. Emekli Sandığı emeklileri ocak ayındaki yüzde 15'lik toplu sözleşmenin üzerindeki enflasyon farkında temmuz ayındaki yüzde 10'luk toplu sözleşme zammı ilave edileceği belirtildi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu yüzde 36'lık enflasyon tahminine göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 24 çıkması durumunda işçi, esnaf, çiftçi aylıkları yüzde 24 artarken, Emekli Sandığı emeklileri yüzde 18.61 artacak. Bu durumda memur emeklilerinin yıllık toplam aylık zammı 77.2, işçi, esnafın yüzde 76.79 olacak. Böylece Temmuz ayında bütün emeklilerin aylıkları eşitlenecek.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NASIŞ HESAPLANIR?

E-devlet üzerinden "emekli aylık bilgisi" tarafına  giriş yapılarak detay kısmına da girerek kök maaş görüntülenir. Buna göre, "Aylık tutarı" kök maaşı, "ek ödeme tutarı" yüzde 4'lük ek ödemeyi, "5510 Ek 19 Miktarı" da 10 liraya tamamlayan ilave ödemeyi göstermektedir.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Bankaların yeni emekli promosyon ücretleri! Hangi banka ne kadar promosyon verecek?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön