29 / 04 / 2024

Bursa Modern sakinleri evlerini anlattı!

Bursa Modern sakinleri evlerini anlattı!

Su ile doğal yaşam sunan Bursa Modern projesi sakinlerinden, iş adamı ve Bursalılar Derneği Kurucu Başkanı olan Muzaffer Önadım ve eşi Servet Önadım evlerinin kapılarını bize açtı



Muzaffer Önadım 'ın avcılıktan su altına uzanan sosyal hayatını, her detayı özenerek tasarladıkları dekorasyonu ve Bursa Modern 'de yaşamı sorduk.

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz

Doğma büyüme Bursalıyım. Bursalılar Derneği genel başkanıyım. Bursa Mehter Takımı kurucusuyum. Avcılar Kulüp Başkanlığı yaptım. 40 senenin üzerinde de balık adamım. Kara avcılığını çok iyi bilirim. Sporun her dalını severim. Fanatik bir Atatürkçü, inatçı bir özgürlükçüyüm. Sevgi ve iyilikle her şeyin hallolacağına inanıyorum. Evimde de işimde de her konuda özenliyim ve her ne yapıyorsam en iyisi yapacak kadar mükemmeliyetçiyim.

Bursa 'nın bu çok değerli projesinden ev sahibi olmaya nasıl karar verdiniz

Projeyi ilk maket üzerinde gördük ve çok beğendik. Tam hayal ettiğimiz bir konseptti bu. çünkü çok büyük metrekarelerde olmasından ziyade kullanışlı olan bir ev istiyorduk. Bundan önce Bademli 'de yine müstakil bir evde yaşıyordum. Tam 936 metrekare. Ama orada hiç mutlu olamadım. Belki bu durum benim sosyal yapımla ilgili bir durum. çünkü burada insanlarla bir arada yaşama fikri beni çok mutlu ediyor. Projenin tasarımın özü çok güzel. Bursa Modern projesi ve birinci etabı olan Otomanors Mahallesi bence inşaat sektöründe bir devrim. Projenin çıkış noktasına hayran kaldım.

Beni asıl cezbeden ise çağdaşlığın ve modernizmin nostalji ile birleşmesi oldu. Bu yatırım keşke her yerde olsa. Henüz İstanbul 'da bile bu denli şık ve farklı bir proje yok. çok akıllıca çizilmiş bir imaj. Hayatın yeni başlaması nedeniyle tabii ki bazı aksaklıklar da var. Buna rağmen Bursa Modern projesi benim dünyada gördüğüm en iyi proje. Sağlamlık ve dayanıklılığına imzamı ben de atarım.

Evinizin iç mimari uygulamasını kim yaptı En basit şekilde evinizin dekorasyonu hakkında ne diyebilirsiniz

Dekorasyon insanın iç dünyası demek. Hatta varmak istediği nokta yani ütopyası. Dekorasyonda en önemli nokta “insana huzur veriyor mu ” sorusuna cevap verir yönde tasarlanmış olması. Yaşayacağınız alan size uygun olmalı. Oğlum iç mimar. Genel yapıyı oğlum yine bir mimarla beraber çalışarak tasarladı ve İçimizdeki tüm beklentiyi ve hayallerimizi dışarı çıkardı.
Salondan üst kata uzanan merdiveni ben tasarlardım. Perdeleri ise eşim tasarladı ve ortaya böyle şık bir sonuç çıktı.

Sizce evinizin dekorasyonunda işlevsellik mi ön planda yoksa estetik mi

Servet Önadım: Tabii ki işlevsellik. En önemli olan her alanı sadelik ve rahatlıkla değerlendirebilmek.

Kendinizi en rahat hissettiğiniz, evinizi size ait yapan köşe neresi

Her tarafı. Bence yaşamın anlamı geçmişinizden gelen özelliklerdir. Benim büyüdüğüm ev Bursa 'nın Yıldırımlar semtindeydi. Kimine göre bir köy evi idi bana göre ise tam bir Osmanlı malikanesiydi. Birbirinden bağımsız evlerin bulunduğu bir alandaydı. Orada yaşamın buradaki gibi kendine has bir tarzı vardı. şžu an bile bakınca, geçmişte çok modern bir hayat yaşadığımı görüyorum ve barakada bile olsa özgür bir hayatı hayal ediyorum. Avcılığa meraklı olduğumdan evimizin bahçesinde Kangal köpeklerimle uzun saatlerce vakit geçirme şansım olurdu. Yaşam alanlarının sadece kapalı alanlara sığması fikri hoşuma gitmiyor. şžimdi de olduğu gibi geniş bir bahçeye açılan, sosyal donatı imkanları olan ve özgürce nefes alabileceğim alanlarda yaşama fikri beni evime bağlıyor.

Evinizde bir de hamam var. Bu sizin özel isteğiniz mi Nasıl karar verdiniz “hamam ” yaptırmaya ve kullanıyor musunuz

Hamam kültürünü biz çocukluğumuzda öğrendik. Avrupa 'nın taslarla yüzünü yıkayabildiği dönemde biz hamam kültürüne sahiptik. Türk Hamamı kültürü çok özel. Yaşamayan bilemez. Apartmanlarda büyüyenler bilmiyorlar. Bursa 'nın meşhur kaplıcaları vardır. Birkaç kez gitseniz vazgeçemezsiniz. Yıkanmanın en kalitelisi gibi geliyor bana. Tabii ki kullanıyoruz.

Ne tür mobilyalar kullanıldı evinizin dekorasyonunda Aksesuar seçimleri kime ait

Oğlum ve eşim seçti, benim de onayımı aldılar.
Kaan Önadım: Her aksesuar acele ile değil, özenle ve zaman ayrılarak seçildi. Bizden olan aksesuarları seçtik. Bu eve baktığınız da Servet ve Muzaffer Önadım 'ın yaşadığını anlayabilirsiniz. Onları tanısanız, bu projedeki tüm evleri dolaşıp buraya geri dönseniz hemen ailemin evi olduğunu anlarsınız.

Yaşam alanlarımızı mümkün olduğu kadar ergonomik ve rahat mobilyalar seçerek tasarladık. şžıklıkla rahatlığı birleştirdik. Mimari açıdan planlarken de bize özel bir şeyler katalım istedik ve duvardaki oyma mermerlere kadar her detayı titizlikle çalışarak düşündük. Bu nedenle bu evin her köşesi bizim emeğimiz ve zevkimiz yansıdığı için bizler için çok özel.

Evinizin aydınlatması konusunda neler söylersiniz Tercihiniz loş meknlar mı yoksa bol ışıklı mekanlar mı

Muzaffer Önadım: Ben cennetteki nur ışığından feyiz alıyorum feyazlıyorum. Her şeyin aydınlığı makbul.
Servet Önadım: Site içindeki ışıklandırma da çok güzel. Bazen evin ışıklarını bile yakmıyoruz, dışarıdan öyle güzel bir ışık geliyor ki, evimizin içinde bambaşka bir hava ve hoş bir aydınlık oluyor.

Bursa Modern projesinde ev sahibi olmayı düşünenlere neler söylemek istersiniz

Muzaffer Önadım: Hiç düşünmeden alsınlar. Soğukkanlı ve düşünerek hareket etsinler, ama kesinlikle alsınlar.
Servet Önadım: Bursa 'da yok böyle bir proje. Biz de çok severek ve isteyerek aldık. Burada ikinci baharımızı yaşalım diyoruz, o kadar hoşumuza gidiyor.
Sinpaş GYO/Feel Good - Deniz Tarı

http://www.sinpasbursamodern.com/Default.aspx


Geri Dön