02 / 05 / 2024

Bursa Mudanya'nın imar planı belirlendi!

Bursa Mudanya'nın imar planı belirlendi!

BURSA 2. İdare Mahkemesi. Mudanya'ya ait 1-5000 ölçekli imar planı revizyonunu ve 1-1000 ölçekli revizyon imar planını iptal edince mağduriyet yaşanmaması için İMSİAD ve belediye arasında bir görüşme gerçekleşti.



BURSA 2. İdare Mahkemesi. Mudanya'ya ait 1-5000 ölçekli imar planı revizyonunu ve 1-1000 ölçekli revizyon imar planını iptal edince konut alımı ve inşasında mağduriyet yaşanmaması için İMSİAD ve belediye arasında bir görüşme gerçekleşti. 



Görüşmede Mudanya'nın önemli bölgelerinden olan Güzelyalı'da tapu devri ve satış işlemlerinde atılacak adımlar konusunda anlaşmaya varıldı. Mudanya Belediye Başkam Hayri Türkyılmaz, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon planlarının her ikisinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için gereken izin yazısını belediyeye gönderdiğini kaydetti Türkyılmaz'ın verdiği karar neticesinde çok mutlu olduklarını dile getiren İMSİAD Baş kam Namık Ziya Mescioğlu ise, "Mudanya Belediyesi, bu kararı ile büyük bir özveride bulunmuştur" dedi. Mudanya'da kentsel dönüşüme gereksinimi olan çok sayıda alan olduğuna dikkat çeken Mescioğlu. İMSİAD olarak Mudanya'yı en iyi şekilde inşa etmeye hazır olduklarının altını çizdi. 



Hürriyet Bursa


Geri Dön