27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: EXPO alanı İnciraltı'nın imar planı yapıldı!

 Erdoğan Bayraktar: EXPO alanı İnciraltı'nın imar planı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, EXPO alanı İnciraltı'nın imar planını gerekli görüşleri almak suretiyle yaptıklarını belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, EXPO alanı İnciraltı'nın imar planını gerekli görüşleri almak suretiyle yaptıklarını belirterek, ''Eğer bir tereddüt varsa onları da konuşup giderebiliriz. Burada yoğunluk artırma, yoğunluk azaltma gibi bir durum yok. Yalnızca ufak tefek düzenleme, girişin turizm fonksiyonlarını artırmak için bir yer değişikliği var'' dedi. 

     Bayraktar ile  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda, EXPO alanı İnciraltı'nın imar planını ele aldı. 

     Bakan Bayraktar, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, İzmir İnciraltı'nın 1989 yılında Bakanlar Kurulu tarafından turizm merkezi ilan edildiğini hatırlattı. Yine Bakanlar Kurulu kararıyla 2007'de bu alanın genişletildiğini anlatan Bayraktar, son olarak da birinci, ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanı ilan edildiğini anımsattı. 

     Bayraktar, 17 Ağustos 2011'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan planların bulunduğunu dile getirerek, ''Yine bu değişiklik talebi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi, yani İzmir'de yapılacak EXPO doğrultusunda, turizm merkezi doğrultusunda... Biz planları da gerekli görüşleri almak suretiyle ve çevre düzeni planlarına uygun olarak yaptık'' diye konuştu. 

     Başkan Kocaoğlu'nun bizzat İzmir'de halktan sorumlu olduğunu, halkla bütünleştiğini ve oradaki konumu çok daha iyi bildiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: 

     ''Eğer bir tereddüt varsa onları da konuşup giderebiliriz. Burada yoğunluk artırma, yoğunluk azaltma gibi bir durum yok. Yalnızca ufak tefek düzenleme, girişin turizm fonksiyonlarını artırmak için bir yer değişikliği var. Bunları bugün burada konuşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkililer burada. En doğrusu neyse, İzmir için, Türkiye için faydalı olan neyse onu yapmaya çalışacağız.'' 

     

     -''İzmir de EXPO da biz de rahatlayacağız''- 

     

     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO ile ilgili süreç devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, yaptığı planın uygulamasındaki belli sıkıntılarla ilgili yazı gönderdiklerini belirterek, bunun dışında bir açıklama yapmadıklarını ifade etti. 

     Bakan Bayraktar ile  TOKİ  Başkanlığı'ndan bu yana uyumlu çalışmalar içinde bulunduklarını dile getiren Kocaoğlu,''Buraya gelip randevu istedik. Büyükşehir Belediyesi'nden bu bilgi bir şekilde gazetecilere sızmış. 'EXPO'ya itiraz sıkıntıya sokacak' gibi açıklama yapıldı. Konunun içeriğini bilmeden birçok arkadaş, siyasetçi, bürokrat devreye girdi. Bunun üzerine açıklama yapmak zorunda kaldık'' diye konuştu 

     Bugün toplantıda konuşacakları konuların aslında çok kısa sürede halledilebileceğini anlatan Kocaoğlu, ''Sayın Bakan ve burada bulunan bütün arkadaşları tanıyorum. Önemli olan, uyumlu bir şekilde uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi ve uygulama yapılırken sorun çıkmadan konunun halledilmesidir. Hepimiz bu işin yapılması konusuna olumlu bakıyoruz. Konu en kısa zamanda hallolacaktır ve İzmir de, EXPO da biz de rahatlayacağız'' dedi. 

     Belediye başkanlığı görevine başladığından itibaren İnciraltı'nın planlanması konusunda çaba gösterdiğini ve birçok girişimde bulunduğunu ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti: 

     ''Ama özel kanun çıkmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını gördük. Özel kanunla buranın planlanması gerektiğine inandığımı belirttim. En sonunda Sayın Başbakan'a da konu arz edildi. Parlamentodan kanun çıktı. Teşekkür ediyorum. Dolayısıyla şu anda ufak tefek uygulama pürüzlerini gidermekten başka işimiz yok.'' 

     Kocaoğlu, bu konuda kendilerine destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'a teşekkür etti. 

AA


Geri Dön