29 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Çevre sağlığının korunması vatandaşın görevi!

Erdoğan Bayraktar: Çevre sağlığının korunması vatandaşın görevi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: ''Çevre sağlığının korunması, kirliliğinin önlenmesi devletin olduğu kadar vatandaşların da görevidir''



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ''Çevre sağlığının korunması, kirliliğinin önlenmesi devletin olduğu kadar vatandaşlarında görevidir'' dedi. 

     Bakan Bayraktar, Uşak Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak ihmal edilen alanlara öncelik verdiklerini belirtti. 

     AK Parti hükümetinin son 10 yılda gerçekleştirdiği kalkınma hamlesi ile vatandaşlara büyük bir refah sağladığını kaydeden Bayraktar, çevre sorunlarının çözümünde önemli mesafe alındığını ifade etti. 

     Türkiye'de nüfusun arttığına, ekonominin giderek büyüdüğüne, buna bağlı olarak çevrenin öneminin daha da arttığına dikkati çeken Bayraktar, şöyle konuştu: 

     ''Türkiye, atık yönetim politikasını devam eden AB'ye katılım sürecinin yanı sıra artan nüfusu, hızlı kentleşme, küresel ve bölgesel düzeydeki gelişmeler doğrultusunda geliştirmektedir. Entegre katı atık bertaraf tesisleri çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. 2012 yılı sonu itibariyle 68 tesis ile toplam 879 belediyede 44 milyon nüfusa hizmet verilmektedir. İnşaat halinde olan tesislerin sayısı ise 21'dir. Bu projelerle 2023 yılında tüm belediye nüfusuna katı atık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Bir taraftan bu tesisler hizmete açılırken diğer taraftan da eski vahşi çöp döküm alanlarının ıslahı yapılmaktadır. Bakanlığımızca da ülkemizin atık yönetimi hedef ve politikaları belirlenmektedir. Buna rağmen katı atıklarla ilgili sıkıntılar da yaşanmaktadır. Çevre sağlığının korunması, kirliliğinin önlenmesi devletin olduğu kadar vatandaşların da görevidir. 

     Çevre konusundaki duyarlılığımız ve faaliyetlerimiz şehircilik konusunda yaptıklarımızdan ayrı düşünülemez. Her iki alan iç içe geçmiştir. Çevre konusundaki faaliyetlerimiz şehirlerimizi ve şehirlerimizin geleceğini etkilemektedir. Aynı şekilde şehircilik konusundaki faaliyetlerimiz çevremizi etkilemektedir.'' 

     Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar ve beraberindeki protokol üyeleri, Uşak Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışı gerçekleştirdi. 

     Açılışın ardından Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Binicilik Tesisi'ne geçen Bakan Bayraktar, burada bayan ve erkek cirit takımlarının müsabakasını izledi, tesislerdeki atlar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

AA


Geri Dön