02 / 05 / 2024

Bursa Mustafakemalpaşa'ya dev tesis kazandırılacak!

Bursa Mustafakemalpaşa'ya dev tesis kazandırılacak!

Bursa Mustafakemalpaşa'nın pazar yeri sorunu çözülüyor. Yunus Emre Mahallesi'ne inşa edilecek sosyal tesisle pazar yerinin yanında gençlik merkezi, düğün salonu gibi sosyal tesisler inşa edilecek.



Bursa Mustafakemalpaşa'da pazar yeri sıkıntısı, Yunus Emre Mahallesi'ne yapılacak sosyal tesisle son buluyor. 6 bin metrekarelik alanda hem kapalı pazar yeri hem de vatandaşın yararlanabileceği gençlik merkezi, düğün salonu gibi sosyal tesisler bulunacak. 


Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yunus Emre Mahallesine yapılacak kapalı pazar yeri ve sosyal merkez projesinin ihale aşamasına geldiğini söyledi. Rauf Denktaş Caddesinde pazartesi günleri kurulan pazarm daha modern ve kullanışlı bir alana taşınması için uzun süredir çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yunus Emre Mahallesi Rüştiye Caddesindeki 6 bin metrekarelik alanda uygulanacak yeni pazaryeri projesi için kamulaştırma işlemlerinin sona yaklaştığını söyledi. Belediye Toplantı Salonunda pazarcı esnafını bilgilendiren Sadi Kurtulan, pazar yeri projesinin revize edilerek sosyal tesisleri de içine alan daha kapsamlı bir şekilde hayata geçirileceğini belirtti. 


KANAYAN YARAYA MERHEM OLACAK 

Kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Kurtulan, "Pazartesi pazarı kanayan bir yaraydı. Başta pazarcı esnafımız ile birlikte vatandaşlarımızın uzun yıllar yaşadığı bu sıkıntıya artık çözüm getiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Rüştiye Caddesindeki 6 bin metrelik bir alanı bu proje için uygun görmüştük. 3 bin 500 metrekaresi bize ait bu yerin kalan kısmını 5 yıldır kamulaştırıyoruz. Yüzde 90'ını tamamladık. 600 metrekarelik bir yer için iki senedir anlaşma zemini aradık. Her girişimi yaptık. Sonunda mahkeme söz konusu bu yeri bizim kullanmamıza izin verdi. Mahkemenin bu kararı, belediyenin halka ait tesisi yapabileceği anlamını içeriyor. Fiyatı mahkemece takdir edilecek, ödeyeceğiz. Kamulaştırılacak bin metrekarelik bir yer daha var. Buradaki hisseleri de satın alacağız. Projeyi uygulamamıza engel kalmayacak" ifadelerini kullandı.



A Gazete


Geri Dön