27 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 



Son zamanlarda kentsel dönüşüm mağdurları sık sık gündeme geliyor. Bursa Osmangazi'de  kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olan mahallee sakinleri protesto için bir araya geldi. 

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler önemli bir açıklamada bulundu. 

Bursa Osmangazi de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

BirGün'de yer alan habere göre; hazırlanan plana göre proje alanının toplam büyüklüğü 153 bin 500 metrekare olduğunu söyleyen mağdur vatandaşlar, "Proje alanında 655 adet bina, 2 bin 200 bağımsız bölüm ve 1690 hak sahibi var ve 2 bin 500 adet konut ile 300 adet dükkan yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Mağdurlar, hak sahiplerine 1+1 net 42 metrekare, 2+1 net 55 metrekare gibi evlerin teklif edildiğini belirtti. 

"Dört kişilik bir çekirdek ailenin barınamayacağı evler için binlerce hak sahibine fiyatı belli olmayan ve söylenmeyen borçlar çıkarıldı. Projede 3+1 evler de yer alıyor ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi müteahhitleri gözeterek plan yapıyor" açıklamasını yapan mahalle sakinleri, evine gelen tebligat ile kentsel dönüşüm ofisine giden bir vatandaşın hak edişini öğrendiğini, sonrasında kendisine "Mahallede yüzde 50+1 yakalanırsa ve size verdiğimiz teklifleri kabul etmezseniz, üçüncü uyarıdan sonra konutunuz hakkında kamulaştırma kararı verilir. Paranız size sorulmadan hesabınıza yatar ve bu projeden ev alamayarak zarar etmiş olursunuz" denildiğini aktardı. 

Mahalleliler bu şekilde korkuyla baskı altına alınmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Bursa Osmangazi de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Gaziakdemir Mahallesi dönüşüm mağdurları, "Bina enkaz bedelleri Resmi Gazete’de yayımlanan 6 ay önceki fiyatından hesaplanırken, sıfır konut fiyatı bugünün fiyatından belirleniyor. Yine arsa payları hesaplanırken böylesine değerli, gözde bir bölgede müteahhit payı yüzde 60, vatandaş payı ise yüzde 40 şeklinde veriliyor" bilgilerini verdi. 

Mahallede yaşlı nüfusunun fazla olduğunu dile getiren sakinler, onların bu dilden tedirgin olduklarına ve teklifleri kabul ettiklerine dikkat çekti. 

Mağdurlar, açıklamalarını "Mahalle halkı emsal Yargıtay kararlarını kendilerine gösterip yasal haklarını kullanacaklarını söylediğinde de, dava açıldığı takdirde yeni yapılan dairelerden faydalanamayacaklarını söylüyorlar. Mahallelinin yasal hakkını aramasını da istemiyorlar" diyerek tamamladı. 

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu Mart 2024! 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!


 


Geri Dön