28 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümde ilk temel atıldı!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümde ilk temel atıldı!

Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın, Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesinden hareketle başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk harç döküldü.



Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın, Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesinden hareketle başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk harç döküldü.


Temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Dündar, Osmangazi'nin çarpık ve plansız yapılaşmadan en yoğun yaşandığı ilçe olduğunu, kaçak ve plansız yapılaşmanın sebep olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için 2012'de Master Plan hazırlayarak Kentsel Dönüşüm adına en önemli attıklarinı kaydetti. Dündar, "20 ayda tamamlanması planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında, 2+1,3+1, ve 4+1 olmak üzere toplam 223 konut, 86 ile 217 metrekare aralığında değişen toplam 2 bin 512 metrekare ticarethane yer alacak" dedi. 

Önde gelen projelerden olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı. 


Bakan: 'Örnek bir proje oldu1 Kentsel Dönüşüm Projelerinin, sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum yetişmesi adına örnek projeler olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Toplam proje alanının yüzde 85'i sosyal donatı ve yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, bu yönüyle örnek bir proje, inşallah Bursa'mız geleceğe güvenle taşınır" dedi. 


Akşam


Geri Dön