15 / 05 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümüne Bakanlık onayı!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümüne Bakanlık onayı!

'Soğanlı Mahallesi Rezerv Yapı Alam ve Riskli Alam 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 5 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 30 gün süreyle askıya çıktı.



Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesine ait 'Soğanlı Mahallesi Rezerv Yapı Alam ve Riskli Alam 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 5 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 30 gün süreyle askıya çıktı. 


MESLEK ODALARI İNCELEYECEK... 


Planların askıya çıkmasının ardından, projeyi yakından takip eden; İnşaat Mühendisleri, Şehir Plancılan, Mimarlar, Jeofizik Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri odalan önümüzdeki hafta bir araya gelerek planlan mercek altına alacak. 

Yapılacak incelemeden soma ortak bir karar alınacak. Odaların 30 gün içinde itiraz ve devamındaki 60 gün içinde dava açma hakkı bulunuyor. 

Şehir Plancıları Odası Şube Başkam Hakan Karademir, önümüzdeki hafta konuyla ilgili meslek odalan olarak bir araya geleceklerini ve askıya çıkan planlan enine boyuna inceleyeceklerini belirterek, gerekli gördükleri yerlerde de itiraz haklarım kullanacaklarım söyledi. 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Prjosi'nin diğer kentsel dönüşüm projelerine oranla daha iyi niyetli bir çalışma olduğunun altım çizen Karademir, "Ancak zemini sıvılaşma riski olan bir alan olduğu için Jeofizik ve Jeoloji mühendisleri odalarından gelecek zemin etüt raporları da önemli. 

Zeminin durumunu ve ciddi bir tehlike olup olmadığım hep birlike inceleyeceğiz. Şu an için net bir şey söylemek için henüz erken. Diğer meslek odalanyla yapacağımız detaylı teknik incelemenin ardından net görüşlerimizi açıklayacağız" diye konuştu. 


Olay Bursa


Geri Dön