25 / 11 / 2024

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar başladı!

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak maksadıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak maksadıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak maksadıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL’lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapılacağını söyledi. Başkan Altepe, yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı.


Bursa’da ulaşımı problem olmaktan çıkarmak hedefiyle yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal’e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattına dair çalışmalara da başlamış oldu.


Başkan Altepe, Kent Merkezi-Terminal arasına uygulanacak raylı sistem hattı ve ilave çevre düzenlemeleri, kentsel dönüşümle birlikte İstanbul Yolu’nun büyük bir dönüşüm yaşayacağını kaydetti. Raylı sistem uygulamalarıyla eş zamanlı olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını, önümüzdeki birkaç gün içinde 60 binanın yıkımını gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Tüm düzenlemelerle birlikte İstanbul Yolu, Bursa’ya yakışan bir cadde haline gelecek. Çalışmalara startı verdik. İnşallah en kısa zamanda da bitireceğiz” diye konuştu.


Eylül ayında yapılan sözleşmenin ardından start alan T-2 tramvay hattı çalışmalarının 800 günlük süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Yalova Yolu´nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2´şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak.


Kent Meydanı-Şehirlararası Otobüs Terminali arasındaki yeni tramvay hattının istasyonları ise şu noktalarda yapılacak: Kent Meydanı önü, Gençosman Türk Telekom altı, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre gerisi, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre ilerisi, Melodi Düğün Salonu önü, Orman Bölge Müdürlüğü önü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önü, Panayır Kavşağı, Kimlik Mağazası önü, AS Merkez önü, Şehirlerarası Otobüs Terminali önü.


Hürriyet


Haber Bursa Karacabey Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL'lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alman vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırını yapılacağını söyledi. Başkan Altepe, yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı. 


Bursa'da ulaşımı problem olmaktan çıkarmak hedefiyle yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal'e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattına ilişkin çalışmalara da başlamış oldu. 


BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden start verilen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşılabilir marka kent olma yolundaki çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Alt ve üst yapısıyla, tüm eserleriyle birlikte Bursa'nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Altepe, şehrin en önemli sıkıntısı olan kent içi ulaşım sorununu da raylı sistemlerle çözmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde trafik sorununun ortadan kaldırılması için her türlü yolun denendiğini fakat tüm çözüm yollarının raylı sistemlerde kesiştiğini kaydeden Başkan Altepe, "En büyük sıkıntımız kent içi ulaşım. Bunu aşmak için tüm dünyanın tercih ettiği raylı sistemleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şehrimizin demir ağlarla örülmesi konusunda bu dönem büyük hamleler yaptık. Metro hattımızı Görükle ve Kestel'e taşıdık. Şimdi de eski adi 'Yalova' yeni adı 'İstanbul' olan kara yolunda raylı sistem çalışmalarına başladık. Şu anda müteahhit firma şantiyesini kurdu ve Terminal istikametinden ray döşeme çalışmalarına başladı. İnşallah 1.5 yıl içerisinde bu hat hizmete girmiş olacak" dedi. 


Başkan Altepe, Kent Merkezi- Terminal araşma uygulanacak raylı sistem hattı ve ilave çevre düzenlemeleri, kentsel dönüşümle birlikte İstanbul Yolu'nun büyük bir dönüşüm yaşayacağını kaydetti. 


Raylı sistem uygulamalarıyla eş zamanlı olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını, önümüzdeki birkaç gün içinde 60 binanın yıkımını gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Tüm düzenlemelerle birlikte İstanbul Yolu, Bursa'ya yakışan bir cadde haline gelecek. Çalışmalara startı verdik. İnşallah en kısa zamanda da bitireceğiz" diye konuştu. 


Eylül ayında yapılan sözleşmenin ardından start alan T-2 tramvay hattı çalışmalarının 800 günlük süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Yalova Yolu'nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. Yapım ihalesi kapsamında; İstasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2'şerli dizilerle yapılacak. 


İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak.


Bursa Karacabey Haber



Haber Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;



Bursa’da ulaşımı problem olmaktan çıkarmak hedefiyle yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal’e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattına ilişkin çalışmalara da başlamış oldu.


BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden start verilen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşılabilir marka kent olma yolundaki çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Alt ve üst yapısıyla, tüm eserleriyle birlikte Bursa’nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Altepe, şehrin en önemli sıkıntısı olan kent içi ulaşım sorununu da raylı sistemlerle çözmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde trafik sorununun ortadan kaldırılması için her türlü yolun denendiğini fakat tüm çözüm yollarının raylı sistemlerde kesiştiğini kaydeden Başkan Altepe, “En büyük sıkıntımız kent içi ulaşım. Bunu aşmak için tüm dünyanın tercih ettiği raylı sistemleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şehrimizin demir ağlarla örülmesi konusunda bu dönem büyük hamleler yaptık. Metro hattımızı Görükle ve Kestel’e taşıdık. Şimdi de eski adi ‘Yalova’ yeni adı ‘İstanbul’ olan kara yolunda raylı sistem çalışmalarına başladık. Şu anda müteahhit firma şantiyesini kurdu ve Terminal istikametinden ray döşeme çalışmalarına başladı. İnşallah 1.5 yıl içerisinde bu hat hizmete girmiş olacak” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL'lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyledi. Altepe, yaklaşık 9.5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı. 

Başkan Altepe, Kent Merkezi-Terminal arasına uygulanacak raylı sistem hattı ve ilave çevre düzenlemeleri, kentsel dönüşümle birlikte İstanbul Yolu'nun büyük bir dönüşüm yaşayacağını kaydetti. Raylı sistem uygulamalarıyla eş zamanlı olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını, önümüzdeki birkaç gün içinde 60 binanın yıkımını gerçekleştireceklerini belirten Altepe, şunları kaydetti: "Eylül ayında yapılan sözleşmenin ardından start alan T-2 tramvay hattı çalışmalarının 800 günlük süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Yalova Yolu'nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Hattın toplam uzunluğu 9 bin 445 metre olacak. Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. 


Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak." 


Dünya




Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bursa'da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla yatırım bütçenin yüzde 70'ine yakınını ulaşım projelerine ayıran Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan T2 tramvay hattında inşaat çalışmalarını başlatırken, diğer taraftan da mevcut Bursaray hatlarında da her geçen gün iyileştirmeler yapıyor. Kesintisiz ve konforlu ulaşımın kentin doğu yakası ile buluşturulması amacıyla hayata geçirilen ve 2014 yılının Haziran ayında yolculu seferlere başlayan Bursaray Kestel hattında önemli bir engel aşılmış oldu. 


KESİNTİSİZ YOLCULUK 

Yaklaşık 8 kilometrelik 7 duraklı Bursaray Kestel hattında ulaşım Arabayatağı İstasyonunda yapılan aktarma ile sağlanıyordu. Tamamlanan sinyalizasyon ve entegrasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık bu hatta da kesintisiz ulaşım başlamış oldu. Kestel - Üniversite arasında artık aktarmasız olarak yolculuk yapılabilirken, KestcTden Emek istikametine gidecek vatandaşlar ise Arabayağı ya da Acemler istasyonunda aktarma yapabilecek. Yolcu yoğunluğuna göre ilerleyen süreçte Kestel - Emek arasında da aktarmasız seferlerin başlaması gündeme gelecek. 


EN UZUN DİREKT HAT 

Her geçen gün artan araç sayısına bağlı olarak kent merkezindeki trafik sorunun ancak toplu ulaşım ve raylı sistem yatırımlarıyla çözülebileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu nedenle raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Bu amaçla hayata geçirdikleri Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon çalışmalarının da artık tamamlandığını ve aktarmaya gerek kalmadan Kestel ile Üniversite arasında kesintisiz ulaşımın başladığını ifade eden Başkan Altepe, "Dünya genelinde ortalama raylı sistem uzunlukları 17-18 kilometre arasında değişiyor. Kestel ile Üniversite arasındaki 31 kilometrelik hat ise dünyanın en uzun aktarmasız hatlarından biri oldu. 10 dakikada bir yapılan seferlerle artık vatandaşlarımız Kestel'den Üniversiteye kadar hiçbir aktarma olmadan ulaşımlarını sağlayabilecek. Emek istikametine gidecek vatandaşlarımız ise Arabayatağı veya Acemler istasyonlarında araç değiştirecek. Kesintisiz ulaşım halkımıza hayırlı olsun" dedi. 



Günboyu


Geri Dön