29 / 04 / 2024

Bursa Vakıflar'dan Osmangazi'de kiralık işyeri binası!

Bursa Vakıflar'dan Osmangazi'de kiralık işyeri binası!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmangazi'nin Alacamescit Mahallesi'nde bulunan 5 buçuk katlı betonarme işyeri binasını kiraya veriyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.



TAŞINMAZ KİRAYA VERİLECEKTİR


Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:


İLİ                                                    :  Bursa

İLÇESİ                                            :  Osmangazi

MAHALLESİ                                 :  Alacamescit

CİNSİ                                              :  Beş Buçuk Katlı Betonarme İşyeri

ADA NO                                         :  4343

PARSEL NO                                   :  1

TAPU ALANI                                :  538,17 m2

MUHAMMEN KİRA BEDELİ      :  1.yıl: 3.000,00 TL/ay 2. yıl: 3.350,00 TL/ay 3. yıl 19.000,00 TL/ay 4. yıldan itibaren 13. yılın sonuna kadar her yıl bir önceki yılın kira bedeline ÜFE (12 aylık ortalamalara göre değişim % oranı) eklenerek bulunacak kira bedeli,14. yıl 35.000,00 TL/ay (bu bedel 2015 yılı birim fiyatı olup, inşaat ve amorti süresince gerçekleşecek yıllık ÜFE (12 aylık ortalamalara göre değişim %’si) artış oranları uygulanmak suretiyle güncellenecektir.) 15. yıldan itibaren 20. yılın sonuna kadar her yıl bir önceki yılın kira bedeline ÜFE (12 aylık ortalamalara göre değişim oranı) eklenerek bulunacak kira bedelinin her ayın ilk beş günü içerisinde peşin olarak ödenmesi. Ayrıca ihalede oluşan bedeller üzerinden yukarıdaki artışlar uygulanacaktır.

İNŞAAT MUHAMMEN BEDELİ   :     1.954.120,26 TL

                                                            (birmilyondokuzyüzellidörtbinyüzyirmitürklira

                                                             yirmialtıkuruş)

İHALE GEÇİCİ TEMİNATI          :  58.623,61 TL

                                                            (Ellisekizbinaltıyüzyirmiüçtürktürklirasıaltmışbirkuruş)

İHALE GÜNÜ                                :  20.01.2016 Çarşamba günü

İHALE SAATİ                                :  14:00

Yukarıda özellikleri belirtilen vakıf taşınmaz imar durumu dikkate alınarak İdaremizce hazırlanan mevcut uygulama projeleri ve ihale şartname eki sözleşme hükümlerine göre, (sözleşme imzalandığı tarihten sözleşme süresi sonuna kadar, inşaatın yapılması dahil tüm maliyetlerin işin Yüklenicisi tarafından karşılanması kaydıyla) bina/tesisin güçlendirme ve onarım yapılarak 20 yıl süreli olarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi çerçevesinde kapalı teklif usulü ile onarım karşılığı ile kiraya verilmesi için ihaleye çıkartılmıştır.

1 - Kira aylık olarak tahsil edilecektir. Kira bedellerinde kısmi ödeme yapılamaz. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

2 - Yüklenici (kiracı) tarafından Vakıf taşınmazı üzerine haciz, ipotek, teminat vb. yükümlülükler konulamaz.

3 - İlgili mevzuata aykırı olarak herhangi bir nedenle kiralama süresi dolmadan vakıf taşınmazının tahliye edilmesi halinde, yapılmış olan masraflar talep edilemez. İmalatlar herhangi bir bedel talep edilmeden İdareye terk ve teberru edilmiş sayılacak, yatırılan teminat ve kiralar İdareye gelir kaydedilecektir.

4 - İhale yukarıda belirlenen tarih ve saatte Hocahasan Mah. Fahri Korutürk Cad. No: 129 Vakıf İşhanı Osmangazi/BURSA adresinde bulunan Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğünde toplanacak olan, İhale Komisyonunun huzurunda yapılacaktır.

5 - İstekliler, İhale şartnamesini mesai saatleri içerisinde Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görebilirler ve TR**********************49 nolu Vakıflar Bankası Bursa Cumhuriyet Şubesi hesabına 200,00 TL yatırarak aynı adresten temin edebilirler.

6 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için İhale Şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini, aynı şartnamenin 7.maddesi doğrultusunda ihale günü ve saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyon Başkanlığına imza karşılığında teslim edeceklerdir.

7 - İhaleye girebilme şartları;

a) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi. (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır.)

b) Türkiye’de tebligat için adres beyanı vermesi.

c) Verildiği tarih ile ihale tarihi arasındaki süre 6 (altı) ayı geçmemek kaydıyla, ihalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

c1) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir Makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

c2) Gerçek kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

d) Noter tasdikli imza sirkülerini veya imza beyannamesini vermesi.

d1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi vermesi.

d2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

e) İstekliler adına vekalet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekaletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza beyannamesini vermesi. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

f) Ortak girişim olması halinde bu iş için şartnameye ekli örneğe uygun noter tasdikli ortak girişim beyannamesini vermesi.

g) İlgili Bankadan alınacak şartnameye ekli örneğe uygun referans mektubu (muhammen bedelin %20'si kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi)

h) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair şartnameye ekli örneğe uygun belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi veya İnternet Vergi Dairesinin internet adresi üzerinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgeyi vermesi.

ı) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak şartnameye ekli örneğe uygun prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli suretinin verilmesi veya aslının İdareye ibraz edilmesi şartıyla İdarece tasdikli suretinin verilmesi veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair ( E-BORÇ SORGULAMA) belgesinin verilmesi.

j) Benzer iş ile ilgili iş bitirme belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti veya ihale üzerinde kalırsa şartnamenin 20. maddesi hükmünce temin edeceğine dair şartnameye ekli örneğe uygun taahhütname,

k) Şartnameye ekli örneğine uygun teknik personel taahhütnamesi,

l) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair teklif sahibinin şartnameye ekli örneğe uygun yazılı beyanı.

m) İdarenin banka hesabına nakit olarak yatırılmış geçici teminat banka dekontu veya Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına 2886 sayılı Kanuna göre alınmış şartnameye ekli örneğe uygun geçici teminat mektubu (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı)

n) Teklif mektubu (şartnamenin 6. maddesine göre hazırlanmış)

o) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı a,b,c,d,e,h,ı ve l bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

8 - Teminatların nakit olması halinde teminat tutarı idarenin Vakıflar Bankası Bursa Cumhuriyet Şubesi nezdinde açılan TR**********************49 IBAN nolu hesabına yatırılacaktır.

9 - Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

10 - Bu iş için yapılmış tüm ilan bedelleri sözleşme esnasında def’aten istekli tarafından ödenecektir.

11 - İdare, gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.


Geri Dön