28 / 04 / 2024

Bursa yatırımlarında aslan payı ulaşımın!

Bursa yatırımlarında aslan payı ulaşımın!

Kükürtlü’de kurulan Bereket Sofrası’nda buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019’un seçim sonrası toparlanma yılı olduğunu söyleyerek, ulaşım başta olmak üzere kronik birçok sorunun bu sene içerisinde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.



Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 26 aydır her Cuma günü farklı bölgelerde kurduğu Bereket Sofrası, bu sefer Kükürtlü Mahallesi sakinlerini ağırladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, sabah namazını Mevlid-i Şerif yazarı Süleyman Çelebi’ye ithaf edilerek yaptırılan Süleyman Çelebi Camii’nde kılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ardından Bereket Sofrası’na katılarak, vatandaşlarla konuştu. 

 

Ulaşım öncelikli alan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Bursa’nın en önemli 3 sıkıntısının da ulaşımla alakalı olduğunu belirtti. Çözüme kavuşturulması gereken acil konuların başında Acemler Kavşağı’nın tamamlanmasının, metronun Bursa Şehir Hastanesi’ne uzatılmasının ve ihale hazırlığı devam eden T2 hattının bitirilerek mevcut raylı sisteme entegre edilmesinin geldiğini dile getiren Başkan Aktaş, 2020 yılı içerisinde bu yatırımlarda büyük mesafe kat edeceklerini söyledi. Acemler Kavşağı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, hafif raylı sistemin Bursa Şehir Hastanesi’ne uzatılması yönünde Ulaştırma Bakanlığı ile ortak çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Şehir hastanemize ayrıca, raylı sistemin yanında kestirme bir yol da yapıyoruz. 6.5 kilometrelik çalışmanın 3.5 kilometresi tamamlandı. T2 hattında da tasfiye süreci bitti. Tekrar ihaleye çıkacağız ve inşallah, çok kısa bir süre içerisinde, bu hattı mevcut raylı sisteme dahil edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu yıldan sonra Bursa, yaşanılması daha keyifli şehir haline gelecek” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, Bursa’nın 17 ilçe 1058 mahallesiyle daha yaşanabilir kent olmasında vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak mevut her problemi gidermek amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Bu anlamda her birimizin üzerine düşen görevler var. Temizlikle, trafikle alakalı. Cadde ve sokakları imar edeceğiz fakat bu alanların kullanılması konusunda bir bilinç oluşturmamız gerekiyor. 12 bin çalışanımız ile yüzlerce şantiyede gece-gündüz çalışıyoruz. Uyum ve ahengi ne kadar sağlarsak, o kadar başarılı oluruz. Bunu başarırsak, şehrin dört bir tarafının mamur olmaması için bir neden yok” dedi.

 


Geri Dön