02 / 05 / 2024

Bursa yeni valilik kompleksi Mimar Sinan'a yapılacak!

Bursa yeni valilik kompleksi Mimar Sinan'a yapılacak!

Mart 2013 tarihinde İl Genel Meclisi kararı ile 4 parselde yaklaşık 25 dekarlık kısmı özel bir üniversiteye devredilen Mimar Sinan'daki özel idare binalarının bulunduğu alana yeni valilik kompleksi inşa edilecek...



Yeni valilik kompleksi inşa edilmesi için çalışma başlatıldı. Vali Münir Karaloğlu, Mart 2013 tarihinde İl Genel Meclisi kararı ile 4 parselde yaklaşık 25 dekarlık kısmı özel bir üniversiteye devredilen Mimar Sinan'daki özel idare binalarının bulunduğu alana yeni valilik kompleksi inşa etmeyi planladıklarını söyledi. 



Vali Münir Karaloğlu, "İl Özel İdaresi'nin uzun yıllardır hizmet verdiği Mimar Sinan Mahallesindeki tesislerinin bulunduğu toplam 90 dekarlık alana yeni bir valilik kompleksi kurmayı düşünüyoruz. Bu sebeple geçen yıl yapılan ve süre belirtilmeyen tahsisin de İl Özel İdaresi'nin kapatılması ile geçerliliğini kaybedeceğini düşünüyoruz. Bölgede plan değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır. Bursa Valiliği'nin de gelişen hizmetleri ile birlikte daha rahat bir çalışma ortamına ihtiyacı vardır. Bu sebeple imar planına Mimar Sinan'daki Özel İdareye ait lojman ve binaların bulunduğu alanın valilik binası olarak işlenmesini ve yerin Hazine tarafından valilik binası yapılması için kullandırılmasını istiyoruz. Gerekli yazışmalardan sonra projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Bu alanı valilik binası olarak değerlendirirken de, farklı farklı yerlerde olan özel üniversiteye ait 25 dekarlık tahsisin bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 


A Gazete


Geri Dön