27 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak kapattıklarını belirtti. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, ilçeye vizyon katacak önemli projelerin bu yıl hayata geçirileceğini söyledi.



Göreve gelmeleriyle beraber ilk yılı disiplin, 2020’yi de Fen İşleri Yılı ilan ettiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yıl boyunca, yolların asfaltlanması ve yenilenmesi, park ve bahçelerin düzenlenmesi çalışmalarını hayata geçirdiklerini dile getirdi. Hürriyet'ten Serhat Tezcan'ın haberine göre; bu yıl yatırımlara hız katarak, ilçeye yeni bir vizyon katmayı hedeflediklerine vurgu yapan Yılmaz, 2021'de neticelendirmeyi planladıkları vizyon projeleri anlattı.

Yıldırım’ın önündeki en büyük sorunun plansız yapılaşma ve hayata geçirilemeyen imar uygulama planları olduğunu belirten Yılmaz, bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, problemi ortadan kaldırıp, kentsel dönüşümün önünü açacak uygulamaları bir bir hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

ZAMAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Dönüşüm süreçlerini sürekli sekteye uğratan mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptalleri engellemek amacıyla yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini belirten Yılmaz, “İmar Kanunu’nun 18’inci Maddesi’nde değişiklik yapılmasına öncülük ederek, kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin hazırlanıp, çıkartılmasına da katkı sağladık. ‘Sessiz devrim’ niteliğindeki bu yasal düzenlemeler, parsel bazında iptale sebep olan mülkiyet sorunlarının çözümü için belediyenin elini güçlendirdi. Yıldırım’da ve Türkiye’de yılları bulan zaman kaybının önüne geçilerek tekrar tekrar uygulama yapma dönemi de sona ermiş oldu” açıklamasında bulundu.

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021 i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

TAPU BELGELERİ VERİLDİ

Şirinevler Mahallesi’nde 103 hektarlık alanda imar uygulama planı hazırlayıp, yeni dönemi başlattıklarına vurgu yapan Yılmaz, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü Mahalleleri’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları doğrultusunda imar uygulama sürecini sürdüren ve Değirmenönü’nde yeni imar planı düzenlemesi ile uzun yıllardır çözülemeyen hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturduklarını belirtti. 

İMAR UYGULAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Karapınar Mahallesi’nin geleceğini kurtaracak imar uygulama çalışmalarını da bitirdiklerine dikkat çeken Yılmaz, “Tapu dağıtımını gerçekleştirdik, Değirmenönü ve Karapınar Mahalleleri’ndeki 232 hektarlık alanda sürdürdüğümüz imar planı çalışmaları kentsel dönüşümün önünü açacak. Yeni imar planı ile eğitim alanları 38 bin metrekareden 57 bin metrekareye, park, yeşil alan ve rekreasyon alanları 110 bin metrekareden 196 bin metrekareye yükselmiş olacak” diye konuştu. 

SAĞLIKSIZ VE GÜVENSİZ KONUTLAR YIKILACAK

Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında iki etapta birkaç proje hazırlayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaştıklarına vurgu yapan Yılmaz, “Kat planları gibi detaylı çalışmalar da tamamlandı. Bakanlıktan ilgili onay geldiğinde de bölgedeki konutlar yıkılarak, yerine yeni konutlar inşa edilecek. Bölgede 2 etaplı olmak üzere bin 250 konut planlanıyor. 1’inci etapta 650 konut, 2’nci etapta da 600 konut mevcut. Tamamen eski yapıların yıkılarak, yenilerinin yapılacağı bir çalışma... Deprem riski olan bölgede sağlıksız ve güvensiz konutların yerine yapılacak modern, güvenli ve sağlıklı konutların yer alacağı projeye vatandaşlar da büyük oranda destek veriyor. Proje, kamu kaynakları ile yerinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021 i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

DÖNÜŞÜM HEDEFLİYORUZ

Riskli alan dışındaki bölgelerde de dönüşümü planladıklarının altını çizen Yılmaz, sağlıklı plan revizyonu ve uygulama çalışmalarına hız kazandırarak, bu çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. Yılmaz, kamu ve özel sektör gücüyle ilçede kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde sağlanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

HEDEF NİSANDA TEMEL ATMAK

Mevlana 7’nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, bütün bölgeye model olacağına vurgu yapan Yılmaz, “Bursa’ya örnek olacak bir proje oldu. Burada otoparklar ve yeşil alanlar oluşturduk, arkadaki dairelerin de yolu göreceği şekilde bir proje çalıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a projemizi sunduğumuz da kendisi de bu projeyi çok beğendi. Burada hemşerilerimiz de iyi niyetini yüzde 95’in üzerinde anlaşmaya imza atarak, göstermiş oldu. Bu anlamda tüm hak sahiplerimize teşekkür ediyorum.  TOKİ  de ihale hazırlıklarına başladı. Mart ayında mevcut binaların yıkımını gerçekleştirerek, Nisan ayında da temel atmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 


Geri Dön