28 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümde metruk binalar yıkıldı!

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümde metruk binalar yıkıldı!

Kentsel dönüşümde önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki metruk binaların yıkımına yağmurda da devam etti. Davutdede Mahallesi’nde tehlike arz eden eski Kur’an kursu binası Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.



Kentsel dönüşümde önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki metruk binaların yıkımına yağmurda da devam etti.


Davutdede Mahallesi’nde tehlike arz eden eski Kur’an kursu binası Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Bölgede yaşayan vatandaşların şikâyetleri üzerine mülk sahipleri ile de anlaştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Metruk binalar tehlike saçıyor. Yıldırım’ı daha güvenli bir şehir haline getirmek için kullanılamaz durumdaki binaları yıkıyoruz. Eskiden Kur’an kursu olarak kullanılan bu bina da yenilenmiş yüzü ile aynı görevi sürdürecek” diye konuştu.


Daha evvel birçok metruk binanın ekipler tarafından yıkıldığını hatırlatan Edebali, “Bu alan daha güvenli bir yer haline gelecek. Metruk binaları Yıldırım için tehdit unsuru olmaktan çıkarıyoruz. Gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Modern ve sağlıklı konutlarla donatmak istediğimiz Yıldırım’da kaçak ve metruk binalara asla müsaade etmeyeceğiz. Yeni bir çehre ve yeni bir vizyon ile Yıldırım’ı ilçe sakinlerinin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getireceğiz” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön