03 / 05 / 2024

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle modernleşecek!

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle modernleşecek!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Yıldırım' geleceğe modern projelerle taşımak için harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçem tarihi mirasımızdan güç alarak halkımızla birlikte en iyi noktalara getireceğiz" dedi.




Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Yıldırım' geleceğe modern projelerle taşımak için harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçem tarihi mirasımızdan güç alar; halkımızla birlikte en iyi noktalara getireceğiz" dedi.


Bursa'nın en önemli yerleşim yerlerinden olan ve 700 bini aşkın nüfusu ile kente büyük bir insan kaynağı sağlay Yıldırım, yeni süreçte çok önemli projelerin merkezi haline geldi. Bu projelerin amiral ç misi olarak ise öne kentsel dönüşüm konuş çıkıyor. Şehirleri yaşayan bir organizmaya benzeten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu nedenle kentsel dönüşümün bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çiziyor. Kentsel dönüşün en önemli unsurun 'insan' olduğuna vurgu yapan Başkan Edebali; sosyal yönü güçlü, ekonomisi kalkınma atağına geçmiş, kültüı mirasına sahip çıkan bir Yıldırıman temelin atmaya başladıklarını dile getiriyor. 


GELECEĞE KOŞUYOR BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA 

Yıldınm'ın köklü geçmişinden güç alarak ilçeyi modern bir çehreye kavuşturmayı amaçlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, bölge için bir milat olacak kentsel dönüşümün ilk büyük adımını Değirmenlikızık Mahallesi'nden attı. 


Yıldınm Kentsel Dönüşüm Master Planı'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından fiziki dönüşüm için düğmeye bastıklarını belirten Başkan Edebali, "Uzun süreden beri ilçemiz için en uygun olacak planı oluşturmak için çalıştık. Şimdi ise artık o planlamaların ete kemiğe bürünme vaktidir. İlk olarak Değirmenlikızık ve sonrasında ise 75. Yıl mahallemizde önemli adımlar attık. Bundan sonraki süreçte de modern bir ilçe için adım atmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


SOSYAL BOYUT ÇOK ÖNEMLİ 

Kentsel dönüşümün depreme dayanıklı, sağlıklı ve dal modern konutlar üretmenin yanında gelişime açık bir toplum yapjsı da oluşturması gerektiğinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Türkiye, diğer ülkelerle kıyaslandığında çok sağlam bir aile yapısına sahip. Bu sağlam yapıyı daha da geliştirmek ve aile yapısının sağlamlığını toplumun geneline yaymak da yerel yönetimlerin bir sorumluluğudur" diye konuştu. Master planın bu konuya da önemli katkılar sunacağını açıklayan Başkan Edebali, 'Hemşehrilerimizin daha sosyal bir hale gelmesi için 'sosyal jönüşüm'ü çok önemsiyoruz. Çehresi değişen Yıldırım'da kültür, sanat ve daha farklı sosyal hizmetler ile herkesin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyduğu bir ilçeyi meydana getirmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 


7/24 KESİNTİSİZ HİZMET 

Seçim döneminde Yıldırım Belediyesini 7 gün 24 saat çalışacak bir kurum haline getirme sözü verdiklerini hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Çağrı Merkezi ve Yıldırım Çözüm Merkezi projeleri ile vatandaşlar ile belediye arasındaki mesafeleri kaldırdıklarını söyledi. Edebali, "444 16 02 numaralı telefonla vatandaşlarımız için bir telefon uzaklıkta yer alırken, diğer yandan da internetin olduğu her yerden ulaşılan bir belediye olmak adına Çözüm Merkezimizi kurduk. İlçe sakinlerimizden gelen her türlü istek, öneri ve şikâyetin en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz'' diye konuştu. 


SPORUN MERKEZİ YENİ YILDIRIM 

Spora ve sporcuya desteğini sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeyi ulusal ve uluslararası platformda marka şehir konumuna getirmek için çalışmalarına hız yerdiklerini söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sporun yeni merkezi Yıldırım sloganımıza yönelik hamleler yapmaya devam ediyoruz. Uzun yıllardır ihmal edilen Balkan Güreş Turnuvası'nı geçtiğimiz günlerde hayata geçirdik. Turnuvamızı geleneksel hale getirerek şampiyonaya çevirmek istiyoruz. 

Organizasyona Yıldırım Bayezid Han ismini koymamızın amacı ise padişahın spora değer ve destek vermesi. Bu yüzden de turnuvamızı bu isimle sürdüreceğiz" dedi. 

Sporun farklı branşlarında başarıyı sürekli hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, "Her ay meclis toplantılarımızda ulusal ve uluslararası başarılar kazanmış sporcularımızı ağırlıyoruz. Başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımıza destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi. 


TURİZMİN MERKEZİ CUMALIKIZIK 

Yıldırım'ın, Cumalıkızık sayesinde tüm dünya tarafından yakından takip edildiğini vurgulayan Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım'ı geleceğe taşımayı amaçlarken, geçmişten de kopmuyoruz. Cumalıkızık yapacağımız yenilikler ile turistler için bir çekim noktası, Bursa'da turizmin odak noktası haline gelecek" ifadelerini kullandı.  


Star Bursa 


Geri Dön