27 / 04 / 2024

Bursa'da 125 bin kişi riskli bölgelerde yaşıyor!

Bursa'da 125 bin kişi riskli bölgelerde yaşıyor!

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı'na katılan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, Bursa'da 125 bin kişinin riskli alan olarak kabul edilen bölgelerde yaşadığını belirtti...



Bursa'da Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölgelerde toplam 125 bin 707 kişi yaşıyor. Türkiye her yönüyle kentsel dönüşümü tartışırken, MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı'na katılan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, Bursa'da 125 bin kişinin riskli alan olarak kabul edilen bölgelerde yaşadığını söyledi. 

Bayram Okumuş, "İlimiz genelinde şu ana kadar 540 hektarlık alan Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildi. Bu bölgelerdeki toplam yapı sayısı 14 bin 169'a, toplam bağımsız birim sayısı da 31 bin 824'e ulaştı. Riskli alan ilan edilen bölgelerde toplam 125 bin 707 kişi yaşamaktadır" dedi. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ise kentsel dönüşümün uzun soluklu bir iş olduğuna dikkat çekerken, su süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. 


Habertürk Gazetesi Bursa eki


Geri Dön