29 / 04 / 2024

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.



Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra Marmara'da da beklenen deprem daha fazla konuşulmaya başladı fakat geride kalan senelerde uyarılar dikkate alınmadığı için bugün mega kentte durum çok daha korkutucu hale geldi.

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar kötü zeminlerdeki yapılar için uyarılarda bulunmayı sürdürüyor.

İstanbul da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

"YAPI SAYISI YÜKSEK"

Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'çok kötü' zemini heyelan içeren sıvılaşma özelliği taşıyan zeminler olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada İstanbul'un tümü için yüzde 13'ü geçmediğini kaydeden  Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan "Alan olarak küçük fakat kötü zeminler üzerindeki bina sayısı olarak oldukça büyük. İstanbul master plan tespitlerinde 3 buçuk milyon kişi ikamet ediyormuş bu tehlike alanlarında şimdi bunu ikiyle çarparız heralde..." diye konuştu.


Geri Dön