16 / 05 / 2024

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan zemin raporuna göre; sıvılaşma, heyelan ve yumuşak zemin sebebiyle Avcılar'ın kuzeyi, Haliç’in Boğaz’a yakın kıyıları, Ayamama Deresi güzergahı, Halkalı tren istasyonu, Haramidere, Küçükçekmece Gölü'nün kuzey kesimleri, Bakırköy, Güngören ve Gürpınar riskli bölgeler şeklinde gösteriliyor.

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, Anadolu yakasında da tüm dere yatakları, sahil dolguları, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla ve Pendik ilçelerinin belirli kısımları da sıvılaşma riski taşıyor.

İstanbul da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

"YAPILARIN BAŞKA ALANA TAŞINMASI GEREKLİ"

Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada acilen yeni imar planlarının hazırlanması gerektiğini dile getirerek, Seferberlik gerektiren bir şey olduğunu söyledi.

Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında mühendislik hizmeti almamış ve özellikle 2 bin yılından önce inşa edilmiş yapıların tespitleri ve bunların yeni imar planlarına işlenmesi bazı alanların açılması ve seyrekleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, heyelanlar üzerindeki yapıların başka alanlara taşınması gerektiğini söyledi.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!


Geri Dön