28 / 04 / 2024

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'da taşınacak olan 1.5 milyon konuta ilişkin önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasında, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtları.  İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalar yapan bakan Murat Kurum ülkemizin deprem ülkesi olduğunu ve nüfusumuzun yüzde 70’inden fazlası deprem bölgelerinde yaşadığını belirterek, İstanbul'un da bu illerimizden bir tanesi olduğunu söyledi. 

İstanbul daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

Bakan Murat Kurum açıklamasında "Biz ne yaptık? Şöyle geriye dönüp baktığınızda 1994’te sayın Cumhurbaşkanımız KİPTAŞ Başak konutlarıyla beraber bu sosyal devlet anlayışını sosyal konutlarla birlikte başlattı. 2002 yılında da Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki anlayışı tüm Türkiye'ye yaydı. Bu çerçevede ne yaptık? 1 milyon 180 bin sosyal konut… Dünyada bunun eşi benzeri yok. 1 milyon 180 bin konutun yapımlarını tamamladık. Vatandaşlara teslim ettik. Şu ana kadar ne yaptık? 20 senede toplamda 3 milyon 300 bin konutun dönüşümünü sağladık.  20 senedir biz zaten bunları yapıyoruz. Ne yapıyoruz? 3.3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. Mega kent İstanbul'a baktığınızda toplamda 695 bin konut dönüştürüldü. Şu an İstanbul'da 93 bin konutun kentsel dönüşümü tamamlandı. Esenler'de, Başakşehir'de, Bağcılar'da, Sultangazi'de, Üsküdar'da Çamlıca'da, Ümraniye'de, Kartal'da bina yıkıldı onun etrafında, Kadıköy'de, Fikirtepe'de, İstanbul'un 39 ilçesinde toplamda 695 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Fiilen de 93 bin konutun yapımı sürüyor. Ülkemizde 270 bin afet konutu şu an devam ediyor." dedi.


Geri Dön