29 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, "asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'nin 6 Şubat tarihindeki depremler sebebiyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden, Malatya'nın da aralarında olduğu 11 şehirdeki 14 milyon insanın doğrudan etkilendiğini söyledi. 

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99 unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremlerin ardından sergilenen dayanışmaya dikkati çekerek önemli açıklamalar yaptı.

Bölgede yürütülen çalışmalara değinen Bakan Karaismailoğlu binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını, yıkım ve enkaz kaldırma işlerine hızla devam ettiklerini söyledi. 

Şu an için en öncelikli amaçlarının konteyner kentleri yaygınlaştırarak, kalıcı konutları yapılana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir hayat sunmak olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, "Deprem bölgesinde bulunan konteyner kentlerin altyapısını hızla tamamlamak amacıyla arkadaşlarımız aralıksız çalışıyorlar." dedi.


Geri Dön