17 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99'unun taraması tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada binaların yüzde 99'unun taramasını tamamladıklarını söyledi.



"Buralar afet bölgesi olarak kalmayacak"

Deprem yaşanan bölgenin, kentlerin, Malatya'nın her zaman afet bölgesi olarak kalmayacağını dile getiren Karaismailoğlu, depremlerden 1275 kilometre demir yolu hattının etkilendiğini ve 1182 kilometresinde çalışmaların tamamlanarak trafiğe ilk anda açıldığını söyledi.

Açıklamasında toplam 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için faaliyetlerin aralıksız olarak sürdüğünü kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Afet bölgesine gönderilen 394 yolcu treniyle 100 bine yakın yolcu taşıdıklarını kaydetti.

Deprem bölgesindeki binaların yüzde 99 unun taraması tamamlandı!

Gaziantep'teki Gaziray, Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan Nurdağı ve Toprakkale şantiyelerinde de vatandaşlar için konaklama imkanı sağlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, ayrıca sosyal tesislerin de barınma için tahsis edildiğini belirtti.

Açıklamasında Malatya'dan hareket eden 108 trenle binlerce vatandaşı taşıdıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya-Çetinkaya, Malatya-Yolçatı hat kesimlerinin gerekli kontroller yapılarak tren trafiğine açıldığını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Hep beraber dirençli ve dayanıklı kentlerimizi yeniden inşa edecek, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir bölgeyi hayata geçireceğiz. Bundan sonra da her geçen gün daha iyi olacak. Yüzyılın en büyük felaketini, yüzyılın en büyük dayanışmasıyla aşacağız." 

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!


Geri Dön